J. Kazlausko nuomonė: netrykštame noru žaisti su makedonais (interviu)

Tomas Delininkaitis pavėlavo išlįsti iš po oponento užtvaros, Donatas Motiejūnas per anksti nutraukė derinį, o Mantas Kalnietis suklydo greitajame puolime. Už visas šias klaidas Lietuvos vyrų rinktinės treneris Jonas Kazlauskas krepšininkams nepagailėjo kritikos ir pastabų.

Visgi strategas mato ne vien klaidas – po sėkmingesnio derinio išpildymo ar agresyvios gynybos, specialistas skatina auklėtinius pagiriamaisiais žodžiais.

J. Kazlauskas atviroje rinktinės treniruotėje pasidalino mintimis apie rinktinės progresą ir artimiausiu metu keliamus uždavinius. 

- Treneri, kokie žaidėjai praleis rytojaus rungtynes su Makedonijos rinkine?, - paklausėme J. Kazlausko.

- Nuo kelionės į Makedoniją atleidome du žaidėjus. Kšištofas Lavrinovičius pasiprašė laisvos dienos, nes jo žmona ruošiasi gimdymui. Adas Juškevičius iki šiol žaidė visas 4 draugiškas rungtynes, be to, jo klubas reikalauja atvykti į Vokietiją pasitikrinti sveikatos. Adas su mumis vėl dirbs pirmadienio vakarinėje treniruotėje. Į Makedonija vežamės 13 žaidėjų. Nėra prasmės palikti vieno žaidėjo Vilniuje. Vyksta procesas, treniruotės.

- Kokius tikslus keliate rytojaus rungtynėse?

- Daug kas manęs klausinėja, kodėl pasirinkome būtent šiuos varžovus. Ne visuomet žaidžiame su tais, kuriais norime. Su švedais rungtynės susiklostė lengvai, tačiau per Šiaulių arenos atidarymą Švedijos rinktinė prieš Lietuvą iškovojo pergalę. Negalvojome, kad šį kartą jie bus tokie silpni. Žaisti su makedonais privalome, nes tai daryti įpareigoja krepšinio federacijų pasirašyta sutartis. Rungtyniauti su jais mums nėra labai patogu, nes jie bus mūsų varžovai Europos čempionato grupės turnyre. Jau daug kartų rungtyniauta tarpusavyje, todėl nesinori atskleisti visų ginklų. Norėtųsi žaisti su rinktinėmis ne iš mūsų pogrupio, tarkime, su Slovėnijos rinktine.

Iš kitos pusės, tai bus stiprūs varžovai, pirmosios išvykos rungtynės. Pajusti jugoslaviškos krepšinio mokyklos skonį daugeliui mūsų žaidėjų bus neprošal.

- Kas išryškėjo per jau sužaistas 4 draugiškus mačus?

- Esu patenkintas vyraujančia darbine nuotaika. Trys rungtynės mums susiklostė gana lengvai, teko patiems išsikelti konkrečias užduotis. Paskutinėse rungtynėse su švedais ilgą laiką taikėme aikštės gynybą. Nuo kitų rungtynių mūsų spragos turėtų paryškėti. Tai būtų į naudą. Trūkumai turi pasirodyti kuo anksčiau, kad turėtume laiko juos ištaisyti. Plaukų tikrai nesirauname, nepanikuojame ir dirbsime kaip dirbę.

Ateina laikas, kai turėsime mažinti rotaciją. Reikia duoti laiko susižaisti tiems, kas Europos čempionate rungtyniaus daugiausiai minučių. Tačiau tai nereiškia, kad greitu metu ruošiamės atsisakyti kai kurių krepšininkų paslaugų. Jeigu, neduok Dieve, kažkuris patirtų traumą, mums tektų išmestąjį vėl įtraukti į treniruočių procesą. Todėl tą nežinią laikysime iki tol, kol galėsime.

- Ar rinktinės įžaidėjo problema sprendžiasi į teigiamą pusę?

- Kol neužaugs toks įžaidėjas, kuris pakeis paskutinį mohikaną Šarūną Jasikevičių, tol ta problema bus. Daug minučių aikštelėje suteikiame Adui Juškevičiui ir Vyteniui Čižauskui. Domiuosi situacija dėl jaunimo rinktinės. Nesvarbu, kas bus treneris už 3 metų, tačiau šią problemą reikia spręsti jau dabar.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių