J. Kazlauskas: kėlėme reikalavimus, bet nelabai buvo kam kelti

Persikėlusi už Atlanto vandenyno, Lietuvos rinktinė susidūrė su kur kas prastesnėmis sąlygomis nei gimtinėje ar Ispanijoje.

Iš pradžių Jono Kazlausko auklėtiniai turėjo dėl vėsios arenos sportuoti apsirengę šiltus treningus, o galiausiai dėl lašančio vandens ant arenos parketo privalėjo atšaukti draugišką susitikimą su Australija.

„Negalime pasidžiaugti esamomis sąlygomis Argentinoje, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė treneris. – Jau treniruočių metu pasigedome šiltesnio šeimininkų dėmesio. Kėlėme reikalavimus, bet nelabai buvo kam kelti. Šita salė yra kiaura ir abi komandos bijome, kad žaidėjai bus traumuoti. Labai didelė rizika gauti traumą.“

J. Kazlausko kariauna šiandien, 1 val., turėjo Argentinoje susitikti su Australijos nacionaline komanda. Visgi tam sutrukdė prakiuręs arenos stogas. Buenos Airėse visą dieną lijo, todėl vanduo lašėjo tiesiai ant parketo.

Penkiose aikštės vietose susidarė mažos balutės. Dėl pavojingų sąlygų abiejų komandų treneriai pasitarę nusprendė atsisakyti žaisti rungtynes.

Visgi susidariusi situacija krepšininkų nenuliūdino – jie šypsojosi, o jiems tuo pačiu atsakė kitoje aikštės pusėje buvę australai.

Vietoje aštuntoje kontrolinio mačo Lietuvos komanda nusprendė padaryti trumpą treniruotę, tad krepšininkai kurį laiką ir toliau sportavo. Tuo metu Australijos žaidėjai netrukus paliko areną.

Lietuvos rinktinė jau sužaidė 7 draugiškus mačus. Netekus galimybės žaisti su Australijos komanda, mūsiškiams liko dar trejos kontrolinės rungtynės. Jie Argentinoje naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį susitiks su vietos rinktine.

Vėliau lietuviai persikels į Braziliją, kur dalyvaus keturių komandų turnyre. Pirmąją dieną mūsiškiai išbandys jėgas su Australijos komanda, o antrąją kovos su Kinijos arba Brazilijos ekipa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių