J. Kazlauskas: dar nesame pasirengę kovoti su tokio lygio varžovais

Negalima sakyti, jog tokia Lietuvos ir JAV rungtynių baigtis būtų nelaukta. Ir visgi – tikėtis, “karščiuoti” už mūsų vyrus,  ir net laukti stebuklo nenustojome turbūt labai ilgai. Šį kartą to neužteko. O JAV rinktinei teprireikė nepilnų dviejų minučių, kad taškų santykį nulenktų į jau sunkiai bepataisomą beveik dvidešimties minusą Lietuvos komandai.

Kas nutiko per tas pragariškas dvi minutes, tragiškai pakeitusias iki tol gražiu ir optimistiniu buvusį tiek Lietuvos komandos žaidimą, tiek rezultatą? To, matyt, dabar savęs klausia ir patys žaidėjai, ir sirgaliai Lietuvoje.

“Matyt dar esam nepasirengę tokio lygio priešininkui, tokiai įtampai, reikalingai koncentracijai", – ramiai komentavo rinktinės vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas. Pasak jo, po pirmųjų dviejų kėlinių atrodė, jog amerikiečių žaidimo gijas užčiuopti pavyko. Deja, po pertraukos situacija pasikeitė kardinaliai. “Nebeatlaikėme psichologiškai, o blogiausia, kad leidome save “daužyti”.

Martynas Pocius amerikiečius vadino puikiais varžovo žaidimo analizuotojais ir sugebančiais atakuoti ten, kur skauda labiausiai. “Mes tikrai nežaidėme tobulai, klaidų buvo, amerikiečiai jas puikiai “konvertavo" - po pertraukos  jie grįžo perpratę mūsų žaidimą”. Žaidėjas pripažino, jog labiausiai apmaudu dėl “išslydusio” gero žaidimo ir neišlaikyto tempo, kurį turėjome rungtynių pradžioje. Jam pritarė ir Adas Juškevičius: “Po dviejų kėlinių juos paleidom ir pasivyti nebepavyko. Nors iki tol tikrai turėjome vilties – žaidimas ėjosi gerai”.

“Visi esame žmonės ir suprantame, jog atkovoti 20 taškų skirtumą prieš tokią komandą labai sunku", – pripažino šios dienos “malonus siurprizas” Mindaugas Kuzminskas. Žaidėjas sakė, kad ne kas kitas, o pergalė kovoje dėl trečiosios vietos būtų geriausias receptas norint užmiršti šiandienos nesėkmę.

Nepaisant neigiamos varžybų baigties, M. Kuzminskas aikštelėje šį kartą “degė”. Pats žaidėjęs sako negalėjęs nuspėti, jog jam teks žaisti tiek daug minučių ir jos bus tokios sėkmingos. “Visi žaidėme dėl komandos", – sakė jaunasis rinktinės žaidėjas.

Komandos dirigentas Jonas Kazlauskas neigiamas emocijas už aikštelės ribų, taip pat ir gautą techninę pražangą rungtynių pradžioje vertina kaip “keistą teisėjavimą”. Kazlauskas pripažino, jog kai kurios pastabos jam atrodė neadekvačios ir nebuvo vienodai taikomos abiems ekipoms.

Nors palūžę dėl rungtynių pabaigoje žibėjusių amerikiečių prasiveržimų ir dėjimų iš viršaus, Lietuvos vyrai sakė dar turintys parako varžyboms Madride. Komanda suvokia - kaltinti teisėjų keistumą galime, tačiau privalome pripažinti, jog amerikiečiai turi puikų ilgą suolelį, stiprias rankas, lygiaverčius tritaškių metikus ir puikią patirtį. Suvokimas, jog Barselonoje pralaimėjome tik tokiam varžovui, turėtų padėti sugrąžinti ryžtą ir tikėjimą savo jėgomis.

Kaip sakė ir žaidėjai, ir rinktinės treneris, dabar svarbiausia – užmiršti nesėkmę ir kovai dėl pasaulio čempionato bronzos grįžti kupiniems jėgų. Kova Lietuvos komandos laukia šeštadienį, kai Madrido arenoje susitiksime su kita pusfinalio pralaimėtoja, paaiškėsiančia penktadienį.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ggggggg

ggggggg portretas
Jus niekad nebusit pasirenge, vis tik dejuojat jau 20 metu. Is tokiu luzeriu zaideju nebus niekad. Baisiausia ka galima pamatyt, pamatem per si cempionata.

vanga-

vanga- portretas
Bukim realistais.Islosti negalejome, bet pralosti turejome GARBINGAI.Neaisku kodel 2 kelinio pradzioje buvo uzmiges Kazlauskas, neeme minutes tuoj pat, kai tik pradejo JAV tolti. Vaizda sugadino ir apsistumdymai, apsizodziavimai, tai lietuviu nepuose. Turim islikt auksciau tokiu dalyku.

darius 99

darius 99 portretas
jai po teisybei nieko ipatingo neparode tie amerikonai tiek lietuva irgi nepataike daug metimu pasai nesamoningi .ko cia visi putojas vitiek visi zinojo kad prapisim laukem tik stebuklo.ir dar amerikieciu rankos ilgesnes uz juos pacius .lauksim bronzos
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių