J. Hardenas apie D. Motiejūno sugrįžimą: jis neturės problemų šioje sistemoje

Donatas Motiejūnas Hjustono „Rockets“ komandoje ras daug pažįstamų komandos draugų, tačiau vyriausiasis treneris jam bus naujas. Visgi tiek Mike'as D'Antoni, tiek komandos lyderis Jamesas Hardenas neabejoja, kad lietuvis neturės problemų pritapdamas naujoje sistemoje.

„Kai kas nors moka žaisti krepšinį, jis moka žaisti krepšinį“, – Motiejūno sugebėjimus apibūdino M. D'Antoni.

Šis strategas „Rockets“ vairą perėmė vasarą ir su Motiejūnu buvo susitikęs, kai dar vyko klubo ir žaidėjo derybos dėl naujo kontrakto.

Vėliau M. D'Antoni kelis kartus viešai pareiškė, kad laukia D. Motiejūno prisijungiant prie komandos. Lietuvis galiausiai oficialiai tapo „Rockets“ dalimi po to, kai Hjustono klubas praėjusią naktį permušė Bruklino „Nets“ pasiūlymą.

„Rockets“ šią naktį įveikė Bostono „Celtics“, o po laimėjimo M. D'Antoni pakartojo, kad D. Motiejūnui numatytas svarus vaidmuo.

„Jis neabejotinai bus svarbi komandos dalis, – komentavo M. D'Antoni. – Jo krepšinio supratimas mums labai padės, jis prisidės prie kamuolio judėjimo puolime.

Dabar jį reikės įtraukti į sistemą ir jam, aišku, reikės įgauti formą, o tai kažkiek užtruks.“

M. D'Antoni garsėja atviru žaidimu puolime ir greitai renkamais taškais, todėl manoma, kad tai puikiai tiks D. Motiejūno žaidimo stiliui. Su šia mintimi sutiko ir J. Hardenas.

„Jis turėtų pritapti be jokių problemų“, – nurėžė „Rockets“ komandos lyderis.

„Jis mums bus naudingas savo perdavimais, universalumu, protingu kamuolio įžaidimu. Jis nėra vienpusis žaidėjas, – komplimentus lietuviui žarstė J. Hardenas. – Tik keli vyrukai šioje komandoje yra tokie geri kaip D. Motiejūnas. Reikia tikėtis, kad jis neužtruks priprasdamas prie komandos.“

Hjustono ekipa iš pirmųjų 20 sezono rungtynių net 14 žaidė išvykose ir dabar pradės kiek palankesnę atkarpą – 6 iš artimiausių 8 rungtynių ji žais namie. 

Kada „Rockets“ gretose turėtų pasirodyti D. Motiejūnas, kol kas nepranešama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių