Italai prisiminė olimpinį pusfinalį

Italijos krepšinio strategai prieš artėjantį mūšį su Lietuvos rinktine stengiasi itin kovingai nuteikti savo šalies komandą – prisiminė netgi 2004-ųjų olimpines žaidynes.

Nuostolių neišvengė

Lietuvos ir Italijos krepšininkai susitiks lapkričio 29-ąją Brešoje – tai bus 2019-ųjų pasaulio čempionato atrankos antrojo etapo J grupės rungtynės.

Mūsiškiai jau anksčiau užsitikrino bilietą į kitąmet Kinijoje vyksiantį finalo turnyrą. Italams vietą tarp 32-iejų pajėgiausių planetos rinktinių garantuotų dvi pergalės: poryt – prieš lietuvius ir gruodžio 2-ąją Gdanske – prieš lenkus.

Kai Italijos ekipos vyriausiasis treneris Romeo Sacchetti skaičiavo nuostolius (vieni žaidėjai iš kovinės rikiuotės iškrito dėl traumų, kitų neišleido Eurolygoje rungtyniaujančio Milano "Armani Olimpia" klubo vadovai), šalies Krepšinio federacijos prezidentas Giovanni Petrucci ramino ne vien jį, bet ir sirgalius.

"Šįkart nesubūrėme tokio pat lygio sudėties, kaip kad rugsėjį rungtynėms su Lenkijos ir Vengrijos komandomis. Tačiau pakelkime akis nuo pavardžių ant popieriaus ir prisiminkime: Lietuvos nacionalinę rinktinę, vieną pajėgiausių Europoje, esame įveikę netgi olimpiniame pusfinalyje", – teigė G.Petrucci.

Italai 2004-aisiais Atėnuose lietuviams užkirto kelią į finalą – įveikė Antano Sireikos vadovaujamą ekipą 100:91.

Motyvacijos nepritrūks

"Požiūris, kad mes stokosime motyvacijos, nes nei šis, nei kiti likę mačai nieko nelems, – klaidingas", – pareiškė Lietuvos rinktinės strategas Dainius Adomaitis.

Požiūris, kad mes stokosime motyvacijos, nes nei šis, nei kiti likę mačai nieko nelems, – klaidingas.

"Niekas nesusirenka į rinktinę tik pabūti. Mūsų tikslas – tik laimėti, be jokių išlygų. Stengsimės pratęsti pergalių seriją", – pabrėžė Mantas Kalnietis.

Trumpa treniruočių stovykla surengta Vilniuje. Rytoj popiet mūsų krepšininkai, tarp jų – ir debiutantai Gytis Masiulis bei Martinas Gebenas, išskris į Milaną, iš kurio autobusu keliaus į Brešą.

"Italijos komanda – emocinga, energinga. Negalima leisti jai žaisti greitai, nes tai – italų stichija, taip jie pelno daugiausia taškų", – svarstė D.Adomaitis.

Treneris pridūrė, kad iš naujokų tikisi pirmiausia patikimos gynybos.

"Didžiausias iššūkis jiems – kokybiškai atlikti numatytas užduotis", – tvirtino D.Adomaitis.

Pabaigtuvės – vasarį

Gruodžio 2-ąją Lietuvos krepšininkai Vilniuje išmėgins jėgas su kroatais, kuriuos rugsėjo 14-ąją svečiuose palaužė 84:83.

2019-ųjų vasario 22-ąją mūsiškiai žais su olandais (juos rugsėjo 17-ąją Vilniuje nugalėjo 95:93), o atrankos varžybų ciklą užbaigs vasario 25-ąją maču vėlgi su italais.

Kartu su lietuviais vietas pasaulio čempionato finalo turnyre jau yra užsitikrinusios Čekijos (K grupė) ir Vokietijos bei Graikijos (L grupė) rinktinės.

Afrikos zonoje tikslą pasiekė Nigerijos ir Tuniso krepšininkai.

Lietuvos rinktinė

Gynėjai, įžaidėjai: Mantas Kalnietis (Vilerbano "Asvel", Prancūzija), Mindaugas Girdžiūnas (Vilniaus "Rytas"), Renaldas Seibutis (Saragosos "Tecnyconta", Ispanija), Adas Juškevičius ("Nanterre 92", Prancūzija).

Puolėjai: Rokas Giedraitis (Berlyno ALBA, Vokietija), Edgaras Želionis ("Afyon", Turkija), Eimantas Bendžius ir Arnas Butkevičius (abu – "Rytas"), Jonas Mačiulis (Atėnų AEK, Graikija), Gytis Masiulis (Klaipėdos "Neptūnas").

Vidurio puolėjai: Martynas Echodas ("Rytas"), Martinas Gebenas (Utenos "Juventus").

Italijos rinktinė

Įžaidėjai, gynėjai: Pietro Aradori (Bolonijos "Segafredo Virtus", Italija), Arielis Filloy (Avelino "Sidigas", Italija), Michele Vitali (Andoros "MoraBanc", Ispanija), Stefano Tonut (Venecijos "Umana Reyer", Italija), Luca Vitali (Brešijos "Germani Basket", Italija), Leonardo Candi (Emilijos Redžo "Grissin Bon", Italija).

Puolėjai: Awudu Abassas ir Brianas Sacchetti (abu – "Germani Basket"), Alessandro Gentile (Madrido "Estudiantes", Ispanija), Riccardo Moraschini (Brindizio "Happy Casa", Italija), Achille Polonara (Sasario "Banco di Sardegna", Italija), Giampaolo Ricci (Kremonos "Vanoli", Italija).

Vidurio puolėjai: Amedeo Tessitori (Trevizo "De' Longhi", Italija), Paulas Biligha ("Umana Reyer").

Turnyro lentelė

1. Lietuva  8  0  691:528

2. Italija  6  2  644:550

3. Lenkija  4  4  597:585

4. Vengrija  4  4  551:549

5. Nyderlandai  3  5  586:585

6. Kroatija  3  5  588:582



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių