Išvykoje garbingai kovoję „Šiauliai“ nusileido „Lietuvos rytui“

  • Teksto dydis:

„Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate be pergalių ir toliau lieka „Šiauliai“. Saulės miesto ekipa po įtemptos kovos turėjo pripažinti Vilniaus „Lietuvos ryto“ pranašumą rezultatu 83:74 (22:24, 19:10, 19:24, 23:16).

Netikėta pradžia. Šį sezoną be pergalių likę „Šiauliai“ nustebino savo varžovus ir rungtynes pradėjo solidžiai. Vytis priversti „Lietuvos ryto“ krepšininkai ne kartą buvo išlyginę ir net persvėrę rezultatą savo naudai, tačiau pasibaigus pirmoms 10 minučių žaidimo priekyje buvo šiauliečiai (22:24).

Trukdžiai puolime. Antrajame kėlinyje „Šiauliai“ pradėjo buksuoti. Vaido Pauliukėno auklėtiniai per 6 minutes sugebėjo pelnyti vos 2 taškus. Per šį laiką „Lietuvos rytas“ pamažu perėmė iniciatyvą, o po to kur kas lengviau susikrovė dviženklį pranašumą (41:31).

Padarytos išvados. „Šiauliai“ ilgosios pertraukos metu puikiai išanalizavo varžovų žaidimą. Priešnuodžius „Lietuvos ryto“ gynybai radę šiauliečiai ne tik panaikino savo deficitą, bet ir įgijo 5 taškų pranašumą (50:55).

Taškas į tašką. Intensyviausias buvo ketvirtasis kėlinys, kai komandos pradėjo rungtyniauti taškas į tašką ir keistis rezultatyviomis atakomis (65:54).

Galutinis lūžis. Iki rungtynių pabaigos likus vos 2 minutėm „Lietuvos rytas“ pelnė 6 taškus be atsako, susigrąžino dviženklį pranašumą ir galutinai sužlugdė „Šiaulių viltis laimėti.

„Lietuvos rytas“: Drew Gordonas 25 tšk. 11 atk. kam., Deividas Gailius 13 tšk., Artūras Gudaitis 10 tšk. 8 atk. kam., Anthony Fisheris 9 tšk.

„Šiauliai“: Darius Gvezdauskas 16 tšk., Donatas Sabeckis 15 tšk., Asenso Ampimas 14 tšk., Tomas Lekūnas 11 tšk.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių