Įspūdingą kėlinį sužaidęs „Lietuvos rytas“ nušlavė „Lietkabelį“

  • Teksto dydis:

Centrinėje LKL turo akistatoje Panevėžyje Vilniaus „Lietuvos rytas“ užtikrintai 104:83 (24:27, 12:18, 40:18, 28:20) nugalėjo „Lietkabelį“. Du kėlinius vilniečiai buvo tarsi apmigę, bet po pertraukos nepaliko šansų Panevėžio ekipai.

Prieš rungtynes „Lietuvos ryto“ sirgaliai surengė protestą ir į aikštę paleido popieriaus juostas. B tribūnos sirgalius supykdė LKL sprendimas paankstinti mačą dėl Kauno „Žalgirio“ rungtynių Eurolygoje.

Rimas Kurtinaitis į starto penketą pirmą kartą įtraukė 17-metį Deividą Sirvydį, tačiau jaunasis talentas per 12 minučių pelnė 2 taškus.

„Lietkabelis“ kontroliavo pirmąją rungtynių pusę ir antrajame kėlinyje buvo įgijęs 10 taškų pranašumą. Prieš didžiąją pertrauką šeimininkai pirmavo 45:36.

Po pertraukos „Lietuvos rytas“ perlaužė rungtynių eigą, pelnė net 40 taškų per kėlinį ir prieš lemiamą ketvirtį pirmavo 76:63. Ketvirtasis kėlinys tapo tik formalumu.

Vilniaus klubą į pergalę vedė 19 taškų pelnęs Rokas Giedraitis. 16 pridėjo Mindaugas Girdžiūnas.

Su 28 pergalėmis „Lietuvos rytas“ yra įsitaisęs antroje LKL vietoje. Kauno „Žalgiris“ turi 27 pergales ir yra sužaidęs net trejomis rungtynėmis mažiau.

Vilniaus klubas jau yra užsitikrinęs antrąją vietą LKL, o „Lietkabelis“ su 20 pergalių yra nepajudinamas iš ketvirtosios vietos.

Vilniaus klubas mėnesį turės verstis be traumas besigydančių Jimmy Barono ir Arno Butkevičiaus.

„Lietkabelis“: L.Aukštikalnis 12, D.Lavrinovičius ir Ž.Skučas po 11, Ž.Peineris 10.

„Lietuvos rytas“: R.Giedraitis 19, M.Girdžiūnas 16, M.Lukauskis 12, T.Petersonas 11, B.Madgenas ir M.Echodas po 10.


Šiame straipsnyje: Lietuvos rytasLietkabelisLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių