Ispanijos krepšinio čempionėms dvi lietuvės pelnė keturiolika taškų

  • Teksto dydis:

Dešimtuoju pralaimėjimu keturioliktosiose FIBA Eurolygos moterų krepšinio turnyro rungtynėse aštuonių ekipų B grupės varžybas autsaiderės pozicijoje baigė Ispanijos čempionė Žironos „Spar Citylift“ komanda su Lina Pikčiūte ir Vita Kuktiene, trečiadienį svečiuose 47:68 (13:8, 9:16, 12:15, 13:29) turėjusi pripažinti penktąją vietą užėmusių Buržo „Basket“ (6 pergalės ir 8 pralaimėjimai) krepšininkių iš Prancūzijos pranašumą.

V. Kuktienė viešnioms pelnė 8 taškus, gynyboje atkovojo 4 kamuolius, kartą suklydo bei dusyk prasižengė. Per 30 su puse žaidimo minučių (30:32) jis pataikė abu tritaškius ir 1 dvitaškį iš 2.

Tai pat starto penkete (31:53) žaidusios L. Pikčiūtės sąskaitoje – 6 (tritaškiai 0/1, dvitaškiai 2/9, baudos 2/3) taškai, 9 po krepšiais (4 – puolime) sugriebti bei 3 gynyboje perimti kamuoliai, klaida ir 3 pražangos.

13 taškų į nugalėtojų krepšį įmetė Adrijana Kneževič, 8 – Krisi Givens.

19 taškų prie pergalės prisidėjo Celine Dumerc, 13 – Johannah Leedham, 11 – Helena Ciak.

Iš viso FIBA Eurolygos moterų krepšinio turnyro dvejose grupėse žaidžia šešiolika komandų, o į atkrintamąsias varžybas pateks keturios pajėgiausios kiekvienos grupės ekipos.

Penktą ir šeštą vietas grupėse užėmusios ekipos toliau kovą tęs Europos taurės (FIBA Europe Cup) turnyro ketvirtfinalyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių