Į Madridą „Žalgiris“ išsivežė ir ryžtą pačiupti išsvajotą kelialapį

Vos nusnūdę po vakarykštės pergalės prieš Milano „AX Armani Olimpia“ Kauno „Žalgirio“ krepšininkai trečiadienį leidosi į kelionę. Vadinamosios dvigubos savaitės nėra palankios žalgiriečių sportiniams rezultatams, bet jie nusiteikę ryžtingai.

„Visada, kai turime dvi Eurolygos rungtynes tą pačią savaitę, tampa svarbu, kaip susidorosime su šiuo fiziniu ir psichologiniu krūviu“, – mačo su Madrido „Real“ klubu išvakarėse pabrėžė Šarūnas Jasikevičius.

„Žalgirio“ vairininkas priminė šį sezoną įprastu reiškiniu tapusią situaciją, kai jo auklėtiniai puikiai sužaidžia pirmąsias savaitės rungtynes, o antrosiose primena savo pačių šešėlį.

Pirmąją scenarijaus dalį kauniečiai įvykdė antradienį, namuose 77:65 patiesdami Milano „AX Armani Olimpia“ ekipą. Antroji – gerokai sudėtingesnė. Pirmiausia, jų laukia egzaminas vienos pajėgiausių ir turtingiausių turnyro komandų tvirtovėje. Kita vertus, „Real“ – tiesioginis „Žalgirio“ konkurentas. Nors Madrido krepšininkai, nepaisant vakarykščio pralaimėjimo 88:96 svečiuose „Valencia“ komandai, jau užsitikrino vietą atkrintamosiose varžybose, jie kovoja dėl aikštės pranašumo ketvirtfinalyje. Jei kauniečiams pavyktų išsivežti pergalę iš Madrido, jie ne tik įšoktų į atkrintamąsias varžybas, bet ir aplenktų madridiečius ir turnyro lentelėje, taip įgydami persvarą kovojant dėl savo aikštės pranašumo. Labai gali būti, kad šios dvi ekipos ketvirtfinalyje susidurs tarpusavyje.

„Reikės vėl iš naujo nusiteikti kovai. Visi žinome, koks galingas varžovas yra „Real“. Jie žaidžia fantastinį sezoną, ypač žinant, kiek traumų jie turėjo“, - aiškino Š.Jasikevičius.

Vis dėlto treneris mano, kad jo auklėtiniams realu pakovoti dėl aikštės pranašumo, o, žinant kaip audringai „Žalgirio“ arenoje saviškius palaiko mūsų sirgaliai, tai taptų stipriu koziriu kovoje dėl kelialapio į „Top 4“ finalines varžybas.

„Real“ demonstruoja tokį patį gerą krepšinį kaip ir visą sezoną, tik pastaruoju metu gal išaugo Jaycee Carrollo, Rudy Fernandezo vaidmuo, o tarkime, gynėjas Facundo Campazzo kaip pradėjo sezoną aukščiausiu lygiu, taip ir žaidžia“, – analizavo Šaras.

Pasak trenerio, „Real“ puikiai naudojasi varžovų klaidomis, kurias verčia lengvais dvitaškiais ir tritaškiais. Tad žalgiriečiams teks branginti kamuolį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Taigi, Jonas pats išėjo..uz ką kersyti, esi labai kerstingas....negražu is jūsų puses...

Rasa

Rasa portretas
Bus nelengva bet aplošti galima, SEKMĖS

Uz Jona...

Uz Jona... portretas
Padaryti reikia ta reala uz Jono Mačiulio atleidima zinos kaip Lietuviu negerbti.ŽALIA BALTA HEY HEY....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių