Į Madridą išvykstantis „Žalgiris“ pasiduoti nežada

Kauno "Žalgirio" krepšininkai pradės tarptautinį sezoną nuo skambiausio akordo. Kauniečių penktadienį Madride laukia akistata su Eurolygos A grupės favoritu Madrido "Real" klubu.

Kauno "Žalgirio" krepšininkai pradės tarptautinį sezoną nuo skambiausio akordo. Kauniečių penktadienį Madride laukia akistata su Eurolygos A grupės favoritu Madrido "Real" klubu.

Vienoje paskutinių treniruočių prieš skrydį į Ispaniją trečiadienį kauniečiai neslėpė pasirengę rimtai kibti į atlapus tituluotajam varžovui.

- Kaip esate nusiteikę prieš Eurolygos startą? – paklausėme G.Krapiko.

- Mes džiaugiamės, kad Eurolygos sezonas prasideda ir galėsime kartą per savaitę pasilyginti su stipriausiomis Europos komandomis. Mūsų komandai keliamas tikslas patekti į kitą Eurolygos etapą – „Top 16“ varžybas. Jo ir sieksime.

– Kokios mūsų ekipos stipriosios ir silpnosios pusės?

– Pozityvui, kad kažkiek anksčiau pradėjome LKL sezoną. Jau turėjome oficialių rungtynių, apšilome kojas. Tai buvo kitokie mačai, nei kontrolinės varžybos. Manau, kad tai yra mūsų privalumas. „Real“ žaidė tik porą oficialių mačų, o mes – šešis. Čia turime nedidelį praktinį pranašumą.

– Ar įžaidėjo Maaliko Waynso praradimas buvo skaudus?

– Visuomet sakiau, kad mes negalime priklausyti nuo vieno žaidėjo, kad ir koks jis būtų. Praktiškai visą pasiruošimo laikotarpį ir LKL sezono pradžioje žaidėme tokios sudėties, kokios būsime ir penktadienį, todėl niekas nepasikeitė. Jeigu mes būtume turėję gynėją, kuris būtų mus tempęs visas rungtynes, galbūt būtų ir skaudu jį prarasti. O dabar dirbome su tuo, kas yra. Džiaugiamės, kad mūsų jaunimas tikrai gerai išsikrauna, atsiduoda, stengiasi. Pamatėme, kaip abu įžaidėjai gali žaisti LKL, o dabar žiūrėsime, kaip jie kausis su geriausiomis Eurolygos komandomis.

– Ar šiuo metu vyksta kokios nors derybos dėl Omaro Cooko, kuris pernai žaidė Vilniaus „Lietuvos ryto“ klube? Ar yra noro jį turėti savo gretose?

– Yra nemažai krepšininkų, apie kuriuos galvojame, tačiau dabar nenorėčiau minėti vienos pavardžių ir pradėti spekuliacijų. Kol nieko oficialaus nepadaryta, nėra ką ir šnekėti. Dabar įžaidėjais žais Lukas Lekavičius ir Vaidas Kariniauskas, o kitų įžaidėjų komandoje nėra.

– Ar rungtynes Madride starto penkete pradės L. Lekavičius?

– Dar pasižiūrėsime, nes bandome įvairius variantus. Norime, kad krepšininkai atitiktų savo tiesioginius oponentus, tad dar papildomai analizuosime „Real“ žaidimą. Galutinai apsispręsime prieš pat rungtynes, bet minčių, kaip pradėsime varžybas, jau turime.

– Ar nėra traumuotų žaidėjų?

– Į Madridą išvykstame visi sveiki.

– Savaitgalį dar vienas mūšis su principiniais oponentais, „Lietuvos ryto“ krepšininkais laukia LKL fronte...

– Tai bus tik sekmadienį. Dabar esame susitelkę penktadienio dvikovai. Akivaizdu, kad galimybės pasitreniruoti prieš mačą su „Lietuvos rytu“ neturėsime, tačiau kol kas apie tai negalvojame.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taip

Taip portretas
Užsičiaupk švanse [ joksalas]

bus ir pergalių

bus ir pergalių portretas
bus ir pralaimėjimų, tačiau mes Žalgirį palaikom ir palaikysim. Džiugu, kad komanda jauna ir stipri, susižais ir kuo toliau, tuo bus geriau. O dabar nekarksėkite tie, kurie tik ir trokšta komandos pralaimėjimų.

Hyper

Hyper portretas
Žalgirio žaidėjai visi geri, tik reikia laiko susižaisti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių