Į Lietuvos rinktinę kviečiami ir patikrinti veteranai, ir Eurolygos žaidėjai

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) iki praėjusio penktadienio šalies ir užsienio klubams išsiuntė prašymus išleisti krepšininkus į rinktinių langus lapkričio mėnesį. Nors šis sąrašas kol kas neskelbiamas viešai, tinklalapis „BasketNews.lt“ surinko informaciją, kurie žaidėjai kviečiami atstovauti rinktinei.

Sąraše yra virš 20 pavardžių, iš jų bent 16 – žaidžiančių Lietuvoje. Pagal FIBA rekomendacijas, LKF kviečia ir Eurolygos žaidėjus, nors praktiškai nėra vilčių, kad klubai juos išleis.

„BasketNews.lt“ žiniomis, federacija į pirmąjį rinktinių langą klubų paprašė išleisti šiuos žaidėjus:

Kauno „Žalgiris“: Paulius Jankūnas, Edgaras Ulanovas, Artūras Milaknis, Antanas Kavaliauskas, Gytis Masiulis, Martynas Sajus. Pastarasis yra traumuotas ir šį sezoną dar nežaidė.

Vilniaus „Lietuvos rytas“: Rokas Giedraitis, Mindaugas Lukauskis, Martynas Echodas.

Klaipėdos „Neptūnas“: Renaldas Seibutis, Arnas Butkevičius, Mindaugas Girdžiūnas.

Panevėžio „Lietkabelis“: Kšištofas Lavrinovičius, Adas Juškevičius, Vaidas Čepukaitis.

„Šiauliai“: Laurynas Birutis.

Milano „AX Armani Exchange“: Mantas Kalnietis, Artūras Gudaitis.

Madrido „Real“: Jonas Mačiulis.

Atėnų „Panathinaikos“: Lukas Lekavičius.

Berlyno ALBA: Marius Grigonis.

Santjago de Kompostelos „Monbus Obradoiro“: Eimantas Bendžius.

Trabzono „Trabzonspor“: Šarūnas Vasiliauskas.

Kapo d'Orlando „Basket“: Arnoldas Kulboka.

Šandongo „Golden Stars“: Donatas Motiejūnas.

„BasketNews.lt“ žiniomis, šie klubai iki praėjusio penktadienio gavo prašymus lapkričio pabaigoje išleisti žaidėjus į pirmąsias pasaulio čempionato atrankos rungtynes. Šis mūsų pateikiamas sąrašas nėra galutinis ir jame dar yra kelios pavardės.

Pavyzdžiui, iki vakar laisvuoju agentu buvo Martynas Gecevičius, todėl federacija dėl jo įtraukimo į rinktinės sąrašus niekam neturėjo siųsti prašymo.

Prašymai išleisti žaidėjus nebuvo siųsti tik NBA klubams.

Išsiųsti tokius prašymus federacijos gali neribotam klubų ir žaidėjų skaičiui. Tik vėliau, iki lapkričio 6 dienos, federacijos FIBA turi pristatyti išplėstinį 24 žaidėjų sąrašą.

Nors sąraše dabar yra daugiau nei 20 pavardžių, neabejojama, kad Eurolygos žaidėjų jame nebus. Lietuvos rinktinė lapkričio 24 dieną išvykoje žais su Kosovo rinktine, o tą pačią arba dieną anksčiau Eurolygoje bus žaidžiamos rungtynės, todėl nei „Žalgiris“, nei kitos komandos savo krepšininkų neplanuoja išleisti.

Kitos šalys taip pat išsiuntė prašymus išleisti Eurolygos žaidėjus. Pavyzdžiui, prancūzai savo sudėtyje norėtų matyti žalgirietį Axelį Toupane’ą, kitą Kauno klubo krepšininką, Vasilije Micičių, kviečia serbai.

Slovėnai kviečia žvaigždes Luka Dončičių, Anthony Randolphą (abu Madrido „Real“), Zoraną Dragičių (Milano „AX Armani Exchange“), italai Luigi Datome (Stambulo „Fenerbahče“) ir t.t.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių