Į Lietuvą atskridę „Žalgirio“ naujokai NBA patirtį pritaikys Kaune

Šiandien popiet į Lietuvą atskrido Kauno „Žalgirio“ legionieriai iš JAV Maalikas Waynsas ir Jamesas Andersonas. Vos įžengę į Vilniaus oro uosto atvykimo salę,  LKL čempionų naujokai, įsispraudė į žalgiriečių marškinėlius, o netrukus nurūko į miestą, kuriame įsikurs iki pat kitų metų birželio.

23 metų 185 cm ūgio įžaidėjas M.Waynsas praėjusį sezoną spėjo išmėginti jėgas stipriausioje pasaulio lygoje NBA. Praėjusio sezono pirmąjį dalį jis praleido Los Andželo „Clippers“ komandoje, o nuo vasario rungtyniavo „Rio Grande Valley Vipers“ ekipoje NBA plėtojimosi lygoje. Šią liepą Las Vegaso vasaros lygos varžybose M.Waynsas atstovavo Vašingtono „Wizards“ komandai, o netrukus pasirašė metų sutartį su žalgiriečiais.

25 metų 198 cm ūgio J.Andersonas praėjusį sezoną rungtyniavo Filadelfijos „76ers“ ekipoje. Didžiąją mačų dalį jis pradėdavo NBA klubo starto penkete ir pelnydavo po 10 taškų ir atkovodavo po 4 kamuolius.

Pirmadienį legionierių laukia išsamus sveikatos patikrinimas bei pažintis su naująja komanda.

- Kokie jūsų pirmieji įspūdžiai Lietuvoje? – „Kauno diena“ pasiteiravo J.Andersono.

- Jaučiu jauduliuką. Man labai įdomu pamatyti naują šalį, susipažinti su komandos draugais, ekipos sirgaliais. Noriu apžiūrėti Kauną.

- Kelionė iš Jungtinių Valstijų tikriausiai nebuvo labai lengva?

- Nuovargis, aišku, juntamas. Keliavome ne vieną valandą, nuo vieno pasaulio galo iki kito, todėl prireiks kažkiek laiko atgauti jėgas. Aš skridau iš Čikagos. Su Maaliku susitikome jau Frankfurte. Iš ten jau keliavome linksmiau.

- Kokius tikslus sau keliate „Žalgirio“ klube?

- Noriu tobulėti kaip žaidėjas. Kartu darysiu viską, kad padėčiau komandai. Žinau, kad ji kelia maksimalias užduotis visuose turnyruose, todėl mėginsiu prisidėti prie mūsų pergalių.

Kauno ekipos legionieriai netrukus prisidės prie „Žalgirio“ arenoje jau antra savaitė plušančių komandos draugų. Kauniečiai, muštruojami trenerio asistentu tapusio Šarūno Jasikevičiaus, iki šiol daugiausia darbuojasi su fizinio rengimo treneriais Nerijumi Navicku ir Justinu Grainiu. Sezonui visu pajėgumu jau rengiasi Robertas Javtokas, Darius Songaila, Vytenis Lipkevičius, Artūras Milaknis, estas Siimas Sanderis Vene, latvis Kasparas Vecvagaras, Tomas Dimša, Vaidas Kariniauskas, Edgaras Ulanovas, Donatas Tarolis ir Lukas Lekavičius. Prie jų prisidės ir iš Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės jau grįžęs puolėjas Artūras Gudaitis.  Vėliausiai į „Žalgirio“ kolektyvą įsilies Lietuvos rinktinės kapitonas Paulius Jankūnas, su juo pasaulio čempionate Ispanijoje šiandien startuosiantis vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas ir kineziterapeutas Paulius Jacikas.

Rugsėjo 12 – 13 d. žalgiriečiai išmėgins jėgas tarptautiniame Stepo Butauto turnyre Kauno sporto halėje. O rugsėjo 27 – 28 dienomis LKL čempionai jau visos sudėties pasirodys klubo jubiliejui skirtame turnyre, kuriame susigrums su aukščiausio lygio varžovais – Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija), Stambulo „Galatasaray“ (Turkija) ir Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ (Rusija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių