Į keturgubą dublį taikęsis A. Butkevičius: galėjau sužaisti dar geriau

Artūras Jomantas, stebėdamas Deivido Gailiaus šou rungtynių pradžioje, nuo suolo sušuko: „Čia bus D. Gailiaus rungtynės“. „Lietuvos ryto“ puolėjo pranašystė neišsipildė. Tai buvo Arno Butkevičiaus rungtynės.

Atrodė, kad Klaipėdos „Neptūno“ puolėjas antrose pusfinalio serijos rungtynėse su vilniečiais darė viską. A. Butkevičius buvo aktyvus puolime, darbavosi po krepšiais, vogė kamuolius, sėkmingai skirstė kamuolius komandos draugams. 15 taškų (6/8 dvit., 1/2 trit., 0/2 baud. met.), 14 atkovotų kamuolių, 6 rezultatyvūs perdavimai, 6 perimti kamuoliai ir 32 naudingumo balai. Taip atrodo geriausios A. Butkevičiaus sezono rungtynės ir pasirodymas, Klaipėdoje nugramzdinęs „Lietuvos rytą“.

„Atrodo, nieko neįprasto nedariau, tiesiog pavyko kiek geriau sužaisti puolime, nors niekada nesu ta pirmoji opcija puolant, bet komandos draugai rado mane laisvą. Pavyko rinkti taškus, kelis kamuolius perimti, bet galėjau sužaisti ir dar geriau“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ po rungtynių sakė A. Butkevičius.

Panašiai šlovinamas „Švyturio“ arenoje jis buvo ir pusfinalyje, kai į „Žalgirio“ krepšį taip pat įkratė 15 taškų. Tąkart klaipėdietis kuklinosi viso labo pasinaudojęs žalgiriečių aplaidumu. Dabar tokių pačių staigmenų A. Butkevičius net nesitikėjo.

„Dabar to paties negalima pasakyti, nes ties tritaškiu tiek laisvės gal ir nebegaunu, bet šįkart tiesiog taškus rinkau prasiveržimais, prakirtimais. Pasinaudojau jų gynybos klaidomis“, – pasakojo 24-erių metų puolėjas.

A. Butkevičiaus vedamas „Neptūnas“ ne tik siautė puolime, bet ir sugebėjo neutralizuoti pirmajame mače siautusį Jimmy Baroną.

Rungtynėse Vilniuje amerikietis pelnė 25 taškus, dabar aikštelę jis paliko su 9, tačiau tinklelio skrodimu nesibaigė nė vienas iš jo 8 išmestų tritaškių metimų.

„Tai – tinkamos išvados, – kalbėjo A. Butkevičius. – Mes žinome Jimmy galimybes. Pirmose rungtynėse visiškai nevykdėme savo plano, to padaryti nepavyko ir jis sužaidė pasakiškai. Šįkart, manau, tinkamai gynėmės ir atlikome trenerio nurodymus.“

Tiesa, tokios džiaugsmingos pabaigos „Švyturio“ arenoje galėjo ir nebūti. Ketvirtojo kėlinio pabaigoje vilnietis Margiris Normantas švystelėjo tritaškį, o iš šešiolikos taškų pranašumo (69:53) Klaipėdos klubui liko tik penki (73:68).

Tačiau „Neptūnas“ nepalūžo. Dainius Adomaitis minutės pertraukėlės metu auklėtinius surikiavo svarbiausiai rungtynių atkarpai, o šie nesutriko – pergalė iš šeimininkų rankų neišsprūdo.

„Manau, kad tai buvo mūsų pačių klaidos. Rungtynių pabaigoje jautėsi, kad galime ir turime jas perlaužti, tik tuo niekaip nepasinaudojome. Buvo pramesta laisvų metimų, tiek klaidų puolime, bet ačiū Dievui, kad viskas gerai išsisprendė“, – pasidžiaugė A. Butkevičius.

Trečiosios bronzinės serijos rungtynės – sekmadienį Vilniuje.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių