Į Kauną grįžęs D. Motiejūnas: „Žalgiris“ – mano komanda

Į Lietuvą sugrįžęs po sezono Kinijoje krepšininkas Donatas Motiejūnas su LKL.lt pasidalijo savo mintimis apie naują karjeros etapą Azijoje, vaiko gimimą ir LKL finalą, kuriame palaikys „Žalgirio“ krepšininkus.

D. Motiejūnas gimė Kaune ir užaugo „Žalgirio“ sistemoje, tačiau niekuomet negynė šios komandos garbės Lietuvos krepšinio lygoje.

Vienu geriausiu Lietuvos krepšininkų tapęs D. Motiejūnas vasaromis grįžta į gimtinę, o sezono metu seka „Žalgirio“ rungtynes.

„Kauną ar myliu? Neturiu kaip išsireikšti, kaip myliu“, – bendraudamas su LKL.LT vietoje nenustygo 27-erių krepšininkas.

Jis šį sezoną praleido žaisdamas aukščiausioje Kinijos lygoje, tačiau nuolatos sekė „Žalgirio“ rezultatus.

„Žiūrėjau televizorių, kai žaidė prieš CSKA (Eurolygos finalo ketverte, – Red.), šokinėjau iš vietos, negalėdavau nusėdėti, o žmona sako: „Ko tu čia nerviniesi? Čia juk „Žalgiris“, tu ten juk nežaidi“, – prisimena D. Motiejūnas, kuris su lenke Paulina augina sūnų. – Sakau: „Tu to nesupranti, nes man buvo 9 metai, kai jie laimėjo Eurolygą. Tu neįsivaizduoji, koks man džiaugsmas buvo.“

Nuo tų dienų atsimenu viską ir žinau, ką reiškia šitam miestui ir visai šaliai reiškia trečia vieta Eurolygoje. Kai „Žalgiris“ žaidžia tokiame turnyre kaip Eurolyga, visa Lietuva juos palaiko. Vos ne tas pats, kad tu rinktinę palaikytum.“

D. Motiejūnas dabar iš arti stebės „Betsafe–LKL“ finalus. „Žalgiris“ sieks aštuntą sezoną iš eilės laimėti Lietuvos čempionatą, pirmos finalo rungtynės „Žalgirio“ arenoje vyks šeštadienį.

Aukštaūgis palaikys „Žalgirio“ komandą, kad ir su kuo jai teks kautis finale, nors pagrindinės „Žalgirio“ komandos marškinėlius vilkėjęs tik Baltijos krepšinio lygoje. LKL čempionate D. Motiejūnas žaidė tik vieną sezoną (2008-2009 m.) gindamas Kauno „Aisčių“ garbę.

Žaisti gimtojo miesto „Žalgiryje“ – viso gyvenimo svajonė, pripažino D. Motiejūnas, kuris neslėpė, kad stebėdamas šios komandos žaidimą vis dar netramdo emocijų.

„Aš užaugau jų sistemoje, užaugau čia, Kaune, mano svajonė ir buvo žaisti už „Žalgirį“. Tai mano komanda“, – pripažino D. Motiejūnas.

Apie naują karjeros etapą Kinijoje, vaiko gimimą ir naujus gyvenimo potyrius krepšininkas bendravo su LKL komanda:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių