Į Bavariją – nuplauti pernykštės gėdos

Eurolygos komanda, sugebanti akimirksniu iš nekalto ėriuko virsti grobuonimi. "Brose Bamberg" yra laipteliu žemiau nei Kauno "Žalgiris", tačiau savo aikštėje šiandien gali užkurti Lietuvos čempionams velniškai karštą pirtį.

Pakirto G.Krapiką

33 taškai – tokiu žeminančiu sutriuškinimu baigėsi "Žalgirio" išvyka 2016-ųjų sausį į nediduką Bavarijos miestą. Apie 70 tūkst. gyventojų turinčio Bambergo komanda pernai kauniečius nušlavė 96:63 ir privertė palikti postą Gintarą Krapiką. Dabartinis žalgiriečių strategas Šarūnas Jasikevičius, tąsyk buvęs G.Krapiko asistentu, pamokos nepamiršo.

"Mūsų komandą turėtų labai motyvuoti tos praeitų metų rungtynės", – pripažino Šaras.

Šį sezoną žalgiriečiai rašo visiškai kitokią istoriją. Kaune per pirmojo rato mačą "Brose Bamberg" kapituliavo 72:86. Vis dėlto kauniečiai vakar prieš skrydį į Vokietiją vienu balsu tvirtino nepakeitę pagarbios nuomonės apie varžovus.

"Šį sezoną prieš pirmąją mūsų akistatą sakiau, kad "Brose Bamberg" – viena protingiausių Eurolygos komandų. Žaidėjai žino, kur judėti su kamuoliu, kaip pasinaudoti susikurtu pranašumu. Jie labai gerai pataiko, ypač namuose", – pabrėžė Š.Jasikevičius.

Kompensuoja taiklumu

Po krepšiais atkovodami mažiausiai turnyre – vidutiniškai vos 30,6 kamuolio per mačą, Bambergo krepšininkai demonstruoja įspūdingą taiklumą. Pagal tritaškių pataikymą (40,6 proc.) jie yra antri, o dvitaškių (55,2 proc.) – treti tarp visų turnyro dalyvių.

"Laimėti kovą dėl kamuolio bus labai svarbu, bet svarbiausia būtų kontroliuoti žaidimo ritmą ir nenusileisti fiziškai", – aiškino "Žalgirio" treneris.

Strategui pritarė gynėjas Leo Westermannas. Prancūzas, analizuodamas turnyro rikiuotę, pasidžiaugė, kad kauniečiai su devyniomis pergalėmis lenkia šiandienos varžovus. Tačiau, žalgiriečio nuomone, jo komanda, įsitaisiusi dešimtoje vietoje, turi lygiuotis ne į žemiau, o į aukščiau esančius konkurentus.

"Žiūrėkime pirmiausia į du Stambulo klubus – "Anadolu Efes" ir "Darüşşafaka". Jie turi dviem pergalėmis daugiau, tad privalome juos vytis, – teigė L.Westermannas. – Rungtynės Bamberge gali pakeisti viską. Iki reguliariojo sezono pabaigos liko aštuoni mačai ir visi jie bus labai svarbūs, o šis – vienas svarbiausių."

Latvis nepadės

Į Vokietiją žalgiriečiai išvyko be Roberto Javtoko. 36-erių metų vidurio puolėjas patyrė nesunkią kojos traumą.

"Brose Bamberg" nuostoliai – skausmingesni. Praėjusią savaitę dėl peties traumos iš kovinės rikiuotės iškrito latvis Janis Strelniekas. Būtent šis snaiperis prieš metus buvo pagrindinis triuškinamos vokiečių pergalės kalvis. Kitas Bambergo klubo legionierius Eliasas Harrisas skundžiasi operuoto kelio skausmais.

"J.Strelniekas – svarbus "Brose Bamberg" žaidėjas, bet ir rezervas – didelis, kaskart rungtyniauja bent dešimt krepšininkų. Gal be J.Strelnieko mūsų varžovai bus kitokie, bet tikrai nebus blogesni", – perspėjo Š.Jasikevičius.


Šiame straipsnyje: ŽalgiriskrepšinisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių