A. Gudaitis neslepia: norėčiau palikti „Lietuvos rytą“

Dvejų metų Vilniaus „Lietuvos ryte“ Artūrui Gudaičiui užteko. Lietuvos rinktinės stovyklos pirmąją dieną aukštaūgis savo klubinei komandai pasiuntė aiškią žinią – jis nori ją palikti.

Kiek anksčiau buvo skelbiama, kad krepšininką savo gretose norėjo matyti Stambulo „Bešiktaš“. Turkai krepšininkui pasiūlė 1 mln. JAV dolerių, o į šią sumą būtų įtraukta ir išpirka „Lietuvos rytui“, tačiau vilniečiai su pasiūlymu nesutiko. Gudaitis pažymėjo, kad nesupranta klubo veiksmų.

„Komandos veiksmai nėra adekvatūs. Aš manau, kad jie už tokią išpirką turėtų paleisti žaidėją. Kažko tikėtis daugiau būtų net kvaila. Komandos rezultatai nėra įspūdingi, likome treti Lietuvoje. Nežinau, kurį kitą žaidėją iš tokios komandos gali nupirkti už tokius pinigus, kurie yra nurodyti kontrakte. Nenoriu apie tai per daug kalbėti, nes dabar bus rinktinė, bet reikia ir tai išspręsti.

Buvo susidomėjimas iš komandų, o jie („Lietuvos rytas“) ne vieną pasiūlymą atmetė. Buvo keista, kad klubas taip elgiasi net nesužinodamas mano pozicijos. Buvo Europos komandų, į kurias buvo patrauklu persikelti“, – teigė Gudaitis.

Ar tai reiškia, kad norite palikti „Lietuvos rytą“?

„Norėčiau“, – trumpai ir aiškiai atsakė Gudaitis, pasiuntęs žinią „Lietuvos ryto“ vadovams.

„Krepšinis ne visada yra krepšinis, yra ir verslo pusė. Jau norisi kažko kito, kitos lygos, kitų iššūkių. Vilniuje pabuvau dvejus metus – jau užteko. Tie sprendimai nemotyvuoja“, – aiškino priekinės linijos žaidėjas.  

Kitos komandos Gudaitį iš „Lietuvos ryto“ galėjo išpirkti iki liepos 20-osios dienos, tačiau tai padaryta nebuvo. Visgi Gudaitis sieks, kad terminas būtų pratęstas ir jis turėtų šansą palikti klubą.

„Mes kalbėsimės su pačiu klubu ir bandysime datą nukelti į tolimesnę. Ir tiek žinių. Taip turėtų būti. Nematau, kas pralaimi, jeigu jie mane parduoda. Jie laimi, nes gauna pinigų, aš laimiu, nes išeinu. Abiem šalims yra geras susitarimas, bet jiems atrodo kitaip“, – sakė Gudaitis.

Krepšininkas pasižymi ramiu būdu, o toks interviu jam buvo tikras išbandymas – Gudaitis išsakė viską, ką galvoja, o kalbėdamas prisipažino, kad spėjo sukaisti.

„Jie daro tokius sprendimus, kokius daro, o tie sprendimai yra savavališki. Pirmą kartą duodu tokį interviu, net sukaitau. Visada stengiuosi būti korektiškas, bet tokie dalykai išveda iš pusiausvyros“, – kalbėjo vidurio puolėjas.

Gudaitis į „Lietuvos rytą“ atvyko 2015 metais, kuomet nusprendė po dviejų sezonų išsiskirti su Kauno „Žalgiriu“. Tuomet kauniečiams buvo sumokėta išpirka.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

R

R portretas
Reikėjo Žalgiryje pasilikti, būtum tobulėjęs, o dabar....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių