Grupė silpnesnė, bet ambicijų netrūksta

Patyrusio stratego Rimanto Grigo persikėlimas į Jonavą subrandino pirmuosius vaisius. Buvusio Kauno „Žalgirio“, Kijevo „Budivelnyk“ bei kitų žinomų klubų stratego vadovaujama „Sintek-Jonava“ ekipa kol kas nepakilo iš priešpaskutinės NKL pirmenybių pozicijos, bet pasiekė ne vieną skambią pergalę.

Pastarąjį sykį su Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klubu LKL čempionate dirbęs R.Grigas savo patirtį perteikia ir Jonavos komandos senbuviams, ir jaunimui. Tarp skambesnių jonaviečių pergalių šį mėnesį yra ir laimėjimas 84:75 prieš „Žalgirio-2“ jaunuosius talentus. Tai žinodami pastarajame ture žalgiriečiai kur kas rimčiau įvertino varžovus ir pasiekė įtikinamą revanšą 88:71.

Tiesa, penkioliktoji pergalė NKL pirmenybėse pati į rankas neatėjo. Žalgiriečiai savo aikštėje drąsiai pradėjo mačą ir po pirmojo kėlinio pirmavo 23:18, tačiau antrajame jonaviečiai atsitiesė ir priartėjo prie varžovų. Vis dėlto gynėjo Luko Ulecko, pelniusio 20 taškų, vedami kauniečiai nesutriko, o ketvirtajame kėlinyje jau akivaizdžiai kontroliavo rungtynių eigą.

Nugalėtojų lyderis L.Uleckas pataikė 5 tritaškius iš 9, 2 dvitaškius iš dviejų,1 iš 2 baudų metimų. Jis atkovojo 7 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius pardavimus, blokavo metimą, dukart suklydo. Gynėjas surinko 31 naudingumo balą.

Jam gerai talkino aukštaūgis Erikas Venskus, pelnęs 18 taškų (8 iš 14 dvitaškių) ir įžaidėjas iš Estijos Kerras Kriisa, surinkęs 9 taškus.

Jonaviečiai, per ketvirtąjį kėlinį sukrapštę vos 10 taškų, patyrė trečiąjį pralaimėjimą per pastarąsias ketverias rungtynes. Jiems legionierius Jalenas Bradley pelnė 18 taškų. Taikliarankis nedidukas gynėjas pataikė 4 iš 7 tritaškių. Kitas gynėjas Ernestas Serkevičius pelnė 13 taškų, pataikydamas 3 iš 4 dvitaškių. Aukštaūgis Augustinas Jankaitis surinko 10 taškų. Tiek pat pridūrė „Žalgirio“ sistemos auklėtinis Grantas Vasiliauskas. Šis sunkusis puolėjas neseniai į Jonavą persikėlė iš Palangos klubo.

Padedami patyrusio trenerio bei naujokų jonaviečiai tikisi iškopti iš 14-osios pozicijos. Kol kas jų sąskaitoje tik 9 pergalės per 29 turus. Turnyrine prasme „Jonavai-Sintek“ bus itin svarbios penktadienį vyksiančios rungtynės su vos laipteliu aukščiau esančiais Mažeikių „Ereliais“ (10 pergalių). Pergalės atveju bei sėkmingai susiklosčius kitam mačui, jonaviečiai galėtų aplenkti ne tik mažeikiškius bei ir 12 vietoje esančius Molėtų „Ežerūno“ krepšininkus. Jaunieji žalgiriečiai pirmauja antrojoje pagal pajėgumą grupėje, su 15 pergalių užimdami 9-ąją vietą.

 


Šiame straipsnyje: Rimantas GrigasNKLJonava

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių