Graikijos rinktinė privertė pasiduoti Latvijos krepšininkus

  • Teksto dydis:

Prancūzijoje vykstančių Europos vyrų krepšinio pirmenybių atkrintamųjų varžybų pirmosiose turnyro dėl 5-8 vietų pusfinalio rungtynėse Graikijos rinktinė 97:90 (17:24, 20:20, 23:17, 37:29) nugalėjo Latvijos komandą ir, užsitikrinusi penktą vietą, taip pat užsitikrino vieną iš kelialapių į Rio de Žaneiro olimpiados atrankos turnyrą.

20 taškų nugalėtojams pelnė Yannis Bourousis, 16 - Vassilis Spanoulis, po 15 - Nickas Calathesas bei Giannis Antetokounmpo, 12 - Nikos Zisis.

Pralaimėjusiųjų gretose sėkmingiausiai rungtyniavo Kristapas Janičenokas (22 tšk.), Marekas Mejeris, Dairis Bertanis (po 14 tšk.), Martinas Meieris (13 tšk.) bei Rolandas Freimanis (10 taškų).

Kitame turnyro dėl 5-8 vietų pusfinalio susitikime žais Čekijos ir Italijos komandos.

Nesėkmes šio turnyro pusfinalyje patyrusios ekipos penktadienį žais dėl septintosios vietos ir paskutinio kelialapio į olimpinių žaidynių atrankos turnyrą.

Pirmajame Europos pirmenybių pagrindinio pusfinalio mače dėl kelialapio į finalą ir tiesioginės vietos Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse ketvirtadienį žais čempionų titulus ginantys Prancūzijos krepšininkai bei praėjusių pirmenybių bronzos medalininkė Ispanijos rinktinė, o penktadienį antrosiose pusfinalio rungtynėse Europos vicečempionė Lietuvos rinktinė susitiks su Serbijos komanda.

Į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpines žaidynes pateks Senojo žemyno pirmenybių finalininkai, o 3-7 vietas užėmusios komandos dalyvaus papildomuose olimpiniuose atrankos turnyruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių