G.Krapikas prieš rungtynes su italais nusiteikęs pozityviai

Ketvirtadienį Kauno sporto halėje, po 231 dienos pertraukos, bus sužaistos pirmosios šio sezono „Žalgirio" namų rungtynės stipriausioje Europos krepšinio lygoje. Labiausiai laukiamo turnyro dvikovoje žalgiriečių varžovai bus Sienos „Montepaschi" krepšininkai.

Nors priešininkai (praėjusių metų Eurolygos trečiosios vietos laimėtojai) gana grėsmingi, „Žalgirio" vyriausiasis treneris Gintaras Krapikas yra pozityviai nusiteikęs: „Turėjome keletą visaverčių treniruočių, o dvejuose LKL mačuose galėjome išbandyti, ar jos davė naudos."

Prieš artėjančias Eurolygos rungtynes G.Krapiką labiausiai neramino komandos žaidėjų sveikata. Strategas apgailestavo, kad negali treniruotis bei susitikimą su italais praleis Ratko Varda, o Lorenas Woodsas turėjo vengti kontaktų. Kita vertus, prie treniruočių prisijungus Paulius Jankūnui ir Mantui Kalniečiui, aikštelėje jau galėjo vykti pilnavertės pratybos.

Treneris negailėjo pagyrų būsimiems varžovams. Jo nuomone, Sienos klubas yra vienas solidžiausių Eurolygoje: „Biudžetas gal ir nėra pats didžiausias Europoje, bet jis yra pastovus. Komanda panašia sudėtimi ir su tuo pačiu treneriu jau žaidžia trečius metus. Šįmet „Montepaschi" turėtų sustiprinti naujokas Henry Domercantas."

„Pirmajame Eurolygos ture Sienos ekipa dar nedemonstravo geriausio žaidimo, bet pergalė ir tikslas buvo pelnytai pasiekti", - „Montepaschi" pergalę prieš „Asseco Prokom" komentavo krepšinio specialistas.

G.Krapikas taip pat pastebėjo, jog varžovų klube puikiai sekasi abiems lietuviams: „Abu lietuviai yra tikrai geroje formoje. Tiek pirmosiose Eurolygos rungtynėse, tiek Italijos lygoje jie žaidė rezultatyviai - paskutinėse varžybose Rimantas Kaukėnas įmetė 28 taškus". Visgi, treneris nedžiūgavo, kad tokią gerą formą palaikantys lietuviai būtent dabar atvažiuoja į Kauną.


Šiame straipsnyje: krepšinisŽalgirisEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių