Galingai žaidęs J. Valančiūnas guldė ant parketo L. Jamesą

Jono Valančiūno ir Toronto „Raptors“ komandos sezonas atsidūrė ties prarajos riba. Dwane‘o Casey auklėtinius nuo pasitraukimo iš atkrintamųjų varžybų jau skiria vienas pralaimėjimas.

Kanados klubas trečiosiose Rytų konferencijos pusfinalio serijos rungtynėse namuose 94:115 (24:28, 28:21, 25:30, 17:36) nepasipriešino Klivlando „Cavaliers“ ekipai bei serijoje iki keturių pergalių atsilieka jau 0:3.

Šeimininkų neišgelbėjo ir antrose rungtynėse iš eilės itin solidžiai pasirodęs J. Valančiūnas, kuris per 33 minutes pelnė 19 taškų (8/10 dvitaškiai, 3/4 baudos), atkovojo 8 kamuolius, kartą suklydo ir 3 kartus prasižengė.

„Kovojome, tačiau jie buvo tiesiog geresni už mus“, – po susitikimo žiniasklaidai sakė J. Valančiūnas.

Lietuvis trečiojo kėlinio pradžioje įsivėlė į incidentą su didžiausia varžovų komandos žvaigžde LeBronu Jamesu. Krepšininkai susigrūmė dėl atšokusio kamuolio, o L. Jameso prilaikytas J. Valančiūnas paguldė varžovą ant parketo.

Agresyvus vidurio puolėjo žaidimas L. Jameso bendraklubiams nepatiko. Prie J. Valančiūno iš karto pribėgo pasipiktinęs Tristanas Thompsonas, o susikivirčijusius žaidėjus turėjo skirti kiti „Raptors“ nariai ir teisėjas.

Toronto ekipa rungtyniavo be antrose serijos rungtynėse traumą patyrusio Kyle'o Lowry, tačiau net ir be jo sėkmingai laikėsi tris kėlinius bei prasidėjus ketvirtajam atsilikinėjo tik 77:79.

Vis tik tuomet šeimininkų puolimas užstrigo, o atkarpą 18:3 laimėję „Cavaliers“ krepšininkai ketvirčio viduryje jau pirmavo 97:80 bei privertė „Raptors“ pamiršti pergalę, o ko gero ir kitą etapą.

„Sekmadienį kovosime jau tik dėl garbės. Nenorime baigti šios serijos nepasiekę nė vienos pergalės net ir savoje arenoje“, – varžovų pranašumą pripažino D. Casey.

„Raptors“: DeMaras DeRozanas 37, J. Valančiūnas 19, Normanas Powellas 13.

„Cavaliers“: L. Jamesas 35, Kevinas Love‘as (13 atk. kam.) ir Kyrie Irvingas po 16.

J. Valančiūno ir L. Jameso grumtynės:



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIP

TAIP  portretas
Saunuolis Valanciunas matosi turi parako.Atletiska kova kuno raumenu kova.tai pajuto JAMES. TIK nereikia kumsciu visdelto krepsinis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių