G. Krapikas: „Panathinaikos“ nespėjo gerai susižaisti, bet jie gali greitai nubausti

Kauno „Žalgiris“ (2-2) rytoj sieks pratęsti savo pergalių seriją išvykose – Gintaro Krapiko auklėtiniai Atėnuose susitiks su „Panathinaikos“ (1-3) komanda.

Prieš išvykstant į Graikiją „Žalgirio“ treneris G. Krapikas pripažino, kad varžovai ne itin sėkmingai pradėjo sezoną, o to priežastį įvardino atnaujintą komandos sudėtį bei vėlai prisijungusį vyriausiąjį trenerį.

– Kaip vertinate varžovus?

– Laukia varžovas, kuris tikrai nėra patenkintas nei žaidimo kokybe, nei rezultatais, kuriuos pasiekė. „Panathinaikos“ puikiai supranta, kad rytojaus rungtynės namie jiems yra labai svarbios ir jie gaudys savo priešininkus.

– Graikams sudėtingai prasidėjo sezonas – iškovoję vieną pergalę per 4 susitikimus jie yra C grupės dugne.

– Jiems truputį ilgiau reikėjo susižaisti, nes pasikeitė labai daug žaidėjų, o naujasis treneris Aleksandras Džordževičius labai vėlai grįžo po Europos čempionato. Tai dalinai paaiškina jų nesėkmingą startą, bet tai jau jų problemos, o mes turime rūpintis savo žaidimu.

– Ko reikia norint pasiekti pergalę?

– Turime parodyti tvirtybę ir charakterį, nes jeigu priešininkams nuo pradžių leisime sėkmingai įsijungti į žaidimą, tai ta jų prastesnė forma gali labai greitai pasikeisti. Jeigu išliksime kieti, solidūs ir tvirti, tai tikrai tam tikrais momentais stengsimės išnaudoti savo pranašumus.

– Varžovų gretose gali nežaisti Jamesas Gistas. Kaip tai atsilieptų graikų žaidimui?

– „Panathinaikos“ turi galingus vidurio puolėjus Miroslavą Raduljicą ir Ognjeną Kuzmičių, taip pat pajėgią gynėjų grandį, o J. Gistas yra jiems labai svarbus žaidėjas, nes šis atletiškas krepšininkas gali žaisti ir perimetre, ir po krepšiu. „Panathinaikos“ su J. Gistu yra stipresni, jiems jo trūko pralaimėtame mače su Zelionos Guros „Stelmet“. Žiūrėsime kas bus rytoj, bet manau, kad jis žais.

– Varžovus įveikė ir „Stelmet“ ekipa. Ką galime pasimokyti iš šios lenkų pergalės?

– „Stelmet“ Eurolygos turnyrą galėjo pradėti su 3 pergalėmis iš eilės, nes jie ir mums, ir „Barcelona“ ekipai pralošė tik pačiose mačų pabaigose. Negalima nuvertini varžovų vien dėl to, kad jie pralaimėjo prieš „Stelmet“. Lenkai nugalėjo, nes žaidė gerai. Mes esame mes ir bandysime atlikti viską, kad laimėtume.

– Kaip vertinate Eurolygos naują sutartį bei ilgalaikes garantijas „Žalgiriui“?

– Galvoju, kad man čia mažiausiai kalbėti. Tai didžiulis klubo įvertinimas ir geras avansas į priekį stabiliai vystyti klubo veiklą. Aš labiau užsiimu sportine klubo veikla, bet labai džiaugiuosi, kad mūsų komanda buvo taip įvertinta.

Roberto Javtoko komentaras: „Atėnuose žaisti visada sunku, o šiemet jų komanda yra aukšto lygio, bet kaip mums bus sudėtinga mes patys parodysime. Sunku kalbėti apie mūsų privalumus, nes jų gali greitai nelikti, turime važiuoti ir kovoti. „Panathinaikos“ nėra pačioje geriausioje sportinėje formoje, banguoja, o mes žaisime komandiškai, iš visų jėgų ir tiek.

Mano paties prisiminimai apie Atėnus yra labai geri, nes su komanda laimėjome visus titulus.

J. Gistas varžovams duoda daug energijos, jo visur pilna, jis bėga, meta, ginasi, atlieka labai daug darbo. Be jo „Panathinaikos“ silpnesnis, bet viskas priklausys nuo to, kaip žaisime patys. Iš „Panathinaikos“ rezultatų galima spręsti, kad jie kažkur šlubuoja.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių