G. Krapikas negailėjo komplimentų „Neptūnui“, savo auklėtinių neliaupsino

  • Teksto dydis:

Po antrųjų  LKL finalo rungtynių tarp Kauno "Žalgirio" ir Klaipėdos "Neptūno" mintimis apie jas pasidalijo abiejų komandų strategai ir "Žalgirio" kapitonas Paulius Jankūnas.

Gintaras Krapikas („Žalgirio“ vyr. treneris): „Šiandien atlikome tik būtiną darbą, kurį reikėjo padaryti, kad sugrįžtume į seriją. Kita vertus, noriu pasakyti didelį komplimentą priešininkams, nes jie niekada nepasidavė, niekada neatsipalaidavo. Tai rodo, kad serija bus toliau labai įtempta.

Būtų labai gerai, jei žaidėjai, su kuriais pradedi, galėtų žaisti visas 40 minučių, bet taip nėra, vyksta keitimai. Trečiajame kėlinyje žaidėme taip, kaip reikia: gerai gynėmės ir perlaužėme rungtynes. Ketvirtas kėlinys buvo tas, kuris kelia nerimą.

Vizualiai turime geresnę priekinę liniją, bet „Neptūnas“ yra tokia komanda, kuri mėgsta aktyviai kovoti dėl kamuolių puolime. Gerai, kad šiandien tai nebuvo didelė problema, išskyrus pačią rungtynių pradžią, kai atkovojo 4 kamuolius ir įmetė 8 taškus. Paimti kamuolį, pirmiausia, yra nusiteikimo reikalas.

Negalvoju, kad šitos rungtynės buvo apsiraminimas. Nemanau, kad jos buvo labai geros. Mes laimėjome, ir tai yra vienintelis pozityvus dalykas. Negalvoju, kad ir žaidėjai taip galvoja, nes jie irgi žino, kad nesužaidėme gerai.“

Paulius Jankūnas („Žalgirio“ kapitonas): „Neptūnas“ tikrai gera komanda, gerai žaidžia ir sukelia mums be galo daug problemų. Didžiausios mūsų problemos gynyboje. Gynyboje nusileidžiame jų agresyvumui.

Džiaugiamės laimėję, sieksime pataisyti smulkius dalykus ir važiuosime į Klaipėdą toliau kautis.

Rungtynių finalo serijoje dar liko daug kovų, bet be abejo, įtampa jaučiama. Jeigu būtume pralaimėję ir namie, tai būtų labai sudėtinga situacija. Visgi ta įtampa yra sveika, visi susikaupę, stengiamės save valdyti .

Pirmose rungtynėse visai nepataikėme dvitaškių. Ketvirtame kėlinyje tada apskritai mažai įmetėme, jie mus buvo išmušę iš vėžių, žaidimas buvo padrikas. Namie žaidėme su dviguba energija, rungtynės klostėsi kitaip. Taškų vieną dieną daugiau, kitą mažiau, bet gynyba laimės čempionatą ir tikiuosi, kad mes ją stipriai pagerinsime.

Kaip „Neptūnas“ gali stebinti? Mes žinome, kaip jie žaidžia visą sezoną, ir negalima sakyti, kad jie neverti čia žaisti. Ir asmeniškai kiekvienas žaidėjas aukšto lygio žaidėjas, ir kaip komanda žaidžia gerai.“

Kazys Maksvytis („Neptūno“ vyr. treneris): „Šiandien varžovai nusipelnė pergalės, mes neatvažiavome pralaimėti, bandėme išlaikyti įtampą iki pat pabaigos. Serija grįžta į Klaipėdą, žadame nenusileisti, esame pasiryžę, kad žiūrovai nebūtų nuvilti finalo serija.

Vienas svarbiausių nesėkmės faktorių šiandien, kad leidome įsižaisti Justinui Dentmonui, kuris prieš mus nesužaisdavo anksčiau. Bandysime atsigauti morališkai, fiziškai ir Klaipėdoje kovoti.

Atsiprašiau komandos už techninę pražangą. Tada puolėme į duobę, „Žalgiris“ tuo pasinaudojo. Žiūrint iš šono, tas kėlinys turbūt ir lėmė mačo baigtį. Aišku, „Žalgiris“ neleido žaisti taip, kaip norėjome.

Neatrodo, kad serijos baigtis buvo nulemta šiandien. Mes vis dar turime namų aikštelės pranašumą.

Liūdina, kad neišlaikėme persvaros, kurią turėjome antrajame kėlinyje. Galėjome turėti didesnę persvarą po dviejų kėlinių, bet leidome įsimėtyti ir nebeliko mūsų pranašumo.“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

NF

NF portretas
treneri,nenuteikei komandos,tavo nelogiski keitimai,zaidimo isbalansavimas,reikia centro kupso aiksteleje i pagalba,pries neptuno regbininkus,nes truksta jegos po kase,gynyba ,tai labai prasta,praleista labai daug metimu,klaipedeciai vienas pries viena,kaip vaikus apzaidzia,ocius kodel pabaigoje buvo neisleistas,kodel dimsa nezaide,cizauskas,tik i kazino tinka...?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių