G. Krapikas: neturėčiau priekaištų, jei varžovai įmestų nulį taškų

  • Teksto dydis:

Po Eurolygos rungtynių tarp Kauno "Žalgirio" ir Žemutinio Naugardo "Nižnij Novgorod", kurias užtikrintai laimėjo žalgiriečiai 97:63, mintimis pasidalijo abiejų komandų treneriai.

Ainaras Bagatskis („Nižnij Novgorod“ vyr. treneris): „Visų pirma noriu pasveikinti „Žalgirio“ komandą su pergale. Prieš rungtynes jaudinausi dėl dviejų dalykų. Pirma „Žalgiris“ turi daug daugiau patirties, o antra – „Žalgirio“ šeštasis žaidėjas yra sirgaliai. Mes gerai pradėjome rungtynes ir aš buvau patenkintas savo auklėtinių žaidimu, tačiau vėliau „Žalgirio“ krepšininkai nuo mūsų atitolo ir mano auklėtiniai neberado kaip sustabdyti tolstančius varžovus“.

Gintaras Krapikas („Žalgiro“ vyr. treneris): „Visų pirma noriu visus pasveikinti. Tuos, kurie susirinko į pirmas „Žalgirio“ rungtynes namie ir visus tuos, kurie padėjo pasiekti pergalę. Taip pat noriu padėkoti savo auklėtiniams, kurie neleido abejoti rungtynių laimėtoju ir atidavė visas jėgas aikštelėje.

Ar turėjau priekaištų žaidėjams? Neturėčiau priekaištų tik tokiu atveju, jeigu varžovai įmestų nulį taškų. Mes leidome varžovams atkovoti net 18 kamuolių po mūsų krepšiu ir tai yra gerokai per daug. Gerai, kad mes pirmavome 30 taškų skirtumu ir tai nebuvo lemiamas faktorius rungtynėse.

Esu nepatenkintas ir tuo, kaip pradėjome antrą rungtynių pusę. Žaidėjai žinojo, kad varžovai trečiąjį kėlinį pradeda labai energingai ir dažnai jį laimi prieš varžovus 10-15 taškų skirtumu, tačiau tai ignoravo ir leido trumpam sumažinti skirtumą. Tuomet reikėjo savo auklėtiniams tai priminti.

Tiesa pasakius, nežinojau apie faktą, kad tai trečia pagal dydį „Žalgirio“ pergalė Eurolygoje. Žinoma, kad jis man įdomus. Pasikartosiu, man dar maloniau leisti visiems savo žaidėjams parungtyniauti ir žinoti, kad nė vienas žaidėjas prieš svarbias sekmadienio rungtynes su „Šiauliais“ negalės skųstis, jog yra pavargęs.“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių