„Fortūna“ sieks medalių

Šeštadienį Klaipėdos „Fortūna“ žais pirmąsias rungtynes naujajame Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) sezone. Praėjusių metų bronzos medalių laimėtojos „Fortūnos“ krepšininkės šiemet sieks apginti iškovotą titulą. Klaipėdietės šeštadienį vyks į Uteną, kur bandys išplėšti pirmąją pergalę.

Trenerės Ramunės Kumpienės vadovaujama „Fortūnos“ ekipa šiais metais rungtyniaus LMKL bei išmėgins jėgas Europos moterų krepšinio taurės varžybose.

Naujajame LMKL sezone be klaipėdiečių varžysis dar septynios komandos: „Aistės-LSU-Paradis“, „Hoptrans-Sirenos“ iš Kauno, „Jaunieji talentai“, „Kibirkštis-VIČI“ iš Vilniaus, „Šiauliai-Universitetas“, Marijampolės „Sūduva“ bei "Utena".

Čempionate komandos žais keturių ratų sistema. Į pusfinalį po reguliariojo sezono iš karto pateks dvi stipriausios šalies ekipos, o ketvirtfinalyje susitiks 3 ir 6 bei 4 ir 5 vietą užėmusios komandos.

Tarpsezonio metu komandos vadovams pavyko išsaugoti „Fortūnos“ branduolį, kurį sustiprino ir užsienyje žaidusios krepšininkės. Ekipą paliko trys žaidėjos: Gabrielė Gutkauskaitė, Eglė Šikšniūtė bei Greta Kairytė.

Tačiau prie klaipėdiečių prisijungė patyrusios Marina Solopova, kuri praėjusį sezoną rungtyniavo Vilniaus „Kibirkšties-VIČI“ komandoje bei Inesa Visgaudaitė, kuri prieš metus gynė Tulūzos "Metropole" ekipos garbę Prancūzijoje. Klaipėdiečių gretas taip pat papildė perspektyvi 18-metė gynėja Erika Kregždytė, kuri yra Lietuvos jaunių rinktinės narė.

„Fortūnos“ vyriausioji trenerė ir prezidentė R.Kumpienė pasidžiaugė, kad pavyko sukomplektuoti pajėgią komandą, kurios dauguma žaidėjų yra iš uostamiesčio.

„Visos mūsų žaidėjos yra Lietuvos rinktinių narės, pradedant U-16, U-18, U-20 ir baigiant nacionaline moterų komanda. Sieksime, kad jaunos žaidėjos toliau tobulėtų, gerintų asmeninius rezultatus, nes krepšininkės noriai dirba treniruočių metu, yra entuziastingos. Be to, ekipoje visos žaidėjos yra iš Lietuvos, o didžioji dalis krepšininkių – klaipėdietės“, - teigė trenerė.

Šį sezoną Klaipėdos krepšininkės yra pasiryžusios apginti iškovotus bronzos medalius ir netgi pakovoti dėl aukštesnės prabos apdovanojimų.

„Mūsų tikslas šiais metais mažų mažiausiai išsaugoti trečiąją vietą LMKL čempionate. O žaidimas Europos taurės turnyre bus labai gera proga jaunoms žaidėjoms pasisemti patirties ir atsiskleisti“, – ryžtingai kalbėjo R.Kumpienė.

„Fortūnos“ krepšininkių laukia įtemptas varžybų maratonas. Per tris spalio mėnesio savaites klaipėdietės turės sužaisti net šešerias rungtynes LMKL čempionate. Kadangi dauguma ekipos žaidėjų studijuoja Klaipėdos universitete, tai šį grafiką dar papildys Lietuvos studentų krepšinio lygos susitikimai. Nepaisant to, „Fortūnos“ strategė neslėpė optimizmo.

„Įtemptą LMKL ir studentų lygos varžybų grafiką šiemet iki naujų metų papildys Europos taurės rungtynės, kuriose turėsime žaisti beveik kiekvieną savaitę. Tačiau mūsų tai negąsdina, derinsime treniruočių, kelionių planus, saugosime žaidėjas. Džiaugiuosi, jog susirinko puiki trenerių komanda, kuri išmano savo darbą“, - teigė krepšinio specialistė.

Pirmąsias Europos moterų krepšinio taurės rungtynes „Fortūna“ žais Klaipėdoje lapkričio 6 d. 18 val.  Kūno kultūros ir rekreacijos centro sporto salėje (Taikos pr. 61A ). Klaipėdiečių varžovės bus Maskvos srities “Sparta&K” krepšininkės iš Rusijos. “Fortūna" Europos taurės turnyre rungtyniaus C grupėje kartu su krepšininkėmis iš Turkijos – Mersino "Buyuksehir Belediye" ir "Orduspor" bei Maskvos srities "Sparta&K" ekipa.

„Fortūnos“ tvarkaraštis LMKL lygoje

Spalio 11 d. 15 val. – Utenoje su „Utena“

Spalio 17 d. 16.30 val. – Vilniuje su „Jaunaisiais talentais“

Spalio 21 d. 16.30 val. – Vilniuje su „Kibirkštimi-VIČI“

Spalio 25 d. 14 val. – Klaipėdoje su Marijampolės „Sūduva“

Spalio 28 d. 18 val. – Klaipėdoje su „Šiaulių-Universitetu“

Spalio 31 d. 18 val. – Kaune su „Hoptrans-Sirenomis“

Lapkričio 8 d. 14 val. – Klaipėdoje su Kauno „Aistėmis-
LSU-Paradis“

Europos taurės turnyro tvarkaraštis

Lapkričio 6 d. 18 val. – Klaipėdoje su „Spartak&K”

Lapkričio 12 d. – Turkijoje su "Orduspor"

Lapkričio 20 d. 18 val. – Klaipėdoje su „Buyuksehir Belediye"

Gruodžio 3 d. – Rusijoje su „Spartak&K”

Gruodžio 10 d. 18 val. – Klaipėdoje su "Orduspor"

Gruodžio 17 d. – Turkijoje su "Buyuksehir Belediye"

„Fortūnos“ sudėtis:

Lina Aglinskaitė

Agnė Černeckytė

Roberta Daraškevičiūtė

Simona Dobrovolskytė

Kristė Druskytė

Monika Grigalauskytė

Brigita Gudelionytė

Erika Kregždytė

Giedrė Lileikytė

Milana Matiaš

Justina Matuzonytė

Šarūnė Melinauskaitė

Roberta Mizgerytė

Aistė Navickaitė

Marina Solopova

Inesa Visgaudaitė



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių