Finišo tiesiojoje „Žalgiriui“ prireiks ir skaičiuotuvo?

Po triuškinamos vakarykštės pergalės prieš Stambulo „Darussafaka“ Kauno „Žalgirio“ krepšininkai gali įkvėpti gaivesnio oro gūsį. Tačiau tik tam, kad dar giliau pasinertų į dramatiškos kovos dėl kelialapio į Eurolygos ketvirtfinalį sūkurį.

Pasidžiaugti galima, bet atsipalaiduoti – jokiu būdu. Tokią nuostatą po vieno didžiausių sezono laimėjimų (94:67) išsakė Šarūnas Jasikevičius. „Žalgirio“ treneris teisus: net pažerta įspūdinga keturių pergalių iš eilės serija žalgiriečiams šiose išgyvenimo lenktynėse nesuteikia jokių pranašumų.

Su 13 pergalių 10-oje vietoje įsitvirtinę kauniečiai artimiausią mačą žais kovo 29 d. Graikijoje su Pirėjo „Olympiakos“ klubu. Reguliarųjį sezoną mūsiškiai baigs balandžio 4-ąją akistata išvykoje su Madrido „Real“ ekipa. Lietuviams galutinėje rikiuotėje reikia aplenkti bent dvi ekipas.

Būtent 9-oje vietoje su 14 pergalių žengiantis Pirėjo klubas – vienas dviejų realiausių „Žalgirio“ konkurentų lenktynėse dėl bilieto į atkrintamąsias varžybas. Solidžiai sezoną pradėjusio Pirėjo klubo situaciją komplikavo tragiškas paskutinis trečdalis. Iš pastarųjų 9 rungtynių graikai pralaimėjo net 7. Tiesa, net ir tokia serija galėjo nesumaišyti kortų, jei „Olympiakos“ 28-ajame ture būtų įveikęs Las Palmaso „Gran Canaria“. Be savo psichologinio lyderio Vassilio Spanoulio likusi Pirėjo komanda ketvirtadienį Ispanijoje krito beviltiškai 67:90.

Po žūtbūtinio mūšio su „Žalgiriu“ graikams liks sąlyginai lengvesnis pasimatymas su „Darussafaka“. Tikėtina, kad namuose žaisiantys „raudonieji“ dovanėlės turkams, o kartu ir lietuviams, neįteiks bei pasieks 15-ąjį savo laimėjimą (su sąlyga, kad prieš tai nusileis žalgiriečiams). Tuomet, norint aplenkti „Olympiakos“, mūsų komandai privaloma pergalė ir paskutiniame ture Madride.

Taip pat viena pergale daugiau nei žalgiriečiai turi ir 8-oje vietoje esanti Milano „Armani Olimpia“ ekipa. Su italais kauniečiai turi neigiamą tarpusavio rungtynių statistiką, todėl aplenkti juos taip pat nebus paprasta. Tiesa, Mindaugo Kuzminsko ir Artūro Gudaičio ekipai liko ne patys lengviausi varžovai – į madų sostinę atvykstantys lyderiai - Stambulo „Fenerbahce“, kuri, tikėtina, sieks užsitikrinti pirmąją vietą reguliariajame čempionate. Paskutiniame ture „dizaineriai“ viešės Stambule pas 4-oje vietoje užtikrintai žengiančią „Anadolu Efes“. Net jei Italijos čempionai pralaimės tik sykį, kauniečiai gali juos aplenkti. Tam būtinos dvi aplinkybės: mūsiškiai triumfuos Pirėjuje ir Madride bei po 15 pergalių turės ne tik Kauno bei Milano ekipos. Tuomet būtų skaičiuojama visų tų komandų tarpusavio statistika.

Teoriškai kauniečiai gali pavyti ir dviem pergalėmis daugiau turinčius Atėnų „Panathinaikos“ bei Vitorijos „Baskonia“ klubus, bet čia jau reikia pastarųjų komandų dviejų pralaimėjimų paeiliui ir minėto „Žalgirio“ idealaus finišo.  Dviejų „Panathinaikos“ pralaimėjimų scenarijus sunkiai tikėtinas – po akistatos namuose su „Real“, graikai paskutiniame ture priims vieną autsaiderių Podgoricos „Budučnost“. Tuo tarpu „Baskonia“ tvarkaraštis kur kas sudėtingesnis – namuose laukia „Anadolu Efes“ ir svečiuose Maskvos CSKA. Vis dėlto blogai yra tai, jog žalgiriečiai ispanams pralaimėjo abu tarpusavio mačus. O ir Vitorijos krepšininkai padarys daugiau nei įprastai, kad Eurolygos finalo ketvertas neliktų be šeimininkų.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisEurolygaketvirtfinalis

NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Nereikia apsimetinėti.Visi lietuviai,ne tik kauniečiai,stebime kaip seksis mylimai komandai be Romanovo nešvariais pinigais pirktų krepšinio žvaigždžių.Aš asmeniškai tikiu ,,Žalgirio'' sėkme.Jie turi Šarūną Jasikevičių,kuris pats asmenškai ne kartą išgelbėjo savo kmandą tritaškiu iš vidurio aikštės.

Zalgiriui

Zalgiriui portretas
jau nieko neprireiks,nes daugiau pergaliu kazin,kitos ir skaiciuoja,o pergales nirejo pradzioje dalinti,dabar velu jau skaiciuot,nieko kitamet gal pasiseks…?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių