Finansinės bėdos „Žalgirio“ krepšininkų ryžto neslopina

Jau rytoj kauniečiai pradės pasirodymą LKL čempionate, Kėdainiuose kibdami į atlapus „Nevėžio“ krepšininkams.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai oficialiai prisistatė savo gerbėjams. Per antradienį surengtą Eurolygos žiniasklaidos dieną Lietuvos čempionai pabrėžė sieksią apginti titulus ir kuo toliau žengti Eurolygoje.

Jau rytoj kauniečiai pradės pasirodymą LKL čempionate, Kėdainiuose kibdami į atlapus „Nevėžio“ krepšininkams. Ir „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas, ir vidurio puolėjas Robertas Javtokas prisipažino jaučiantys nerimą dėl klubui iškilusių problemų. Dėl FIBA įvestų sankcijų kauniečiams kol kas negali padėti legionieriai iš JAV Maalikas Waynsas ir Jamesas Andersonas. Sankcijos galios iki tol, kol klubas ras lėšų – apie 600 tūkst. eurų atsiskaityti su buvusiais legionieriais Marko Popovičiumi ir Milovanu Rakovičiumi.

- Kaip komanda jaučiasi sezono išvakarėse? – „Kauno diena“ paklausė Roberto Javtoko.

- Gerai. Prisidėjo Paulius Jankūnas, todėl esame visos sudėties. Prieš sezoną daug ir sunkiai dirbome. Buvo daug parengiamųjų varžybų, pamatėme savo minusus, sužinojome, ką turime taisyti. Bet šiaip manau, kad einame gera kryptimi.

- Atsižvelgiant į dabartinę sudėtį, kokius tikslus sau keliate?

- Kaip visada – užimti pirmąją vietą (juokiasi – aut. past.). Kalbant rimtai, dar sau tikslų nekeliame. Reikia pradėti rungtyniauti, o tada, po poros mėnesių, pasimatys mūsų tikrasis pajėgumas ir ko mes iš savęs galime reikalauti. Šiuo metu norime apginti savo praėjusį sezoną iškovotus titulus ir kuo toliau nueiti Eurolygoje.

- Ar komandai nesukels problemų neaiški situacija dėl legionierių registravimo?

- Tikiuosi, klubo vadovai išspręs šias problemas. Amerikiečiai gerai dirba ir mums daug padeda. Turiu vilties, kad jie artimiausiu metu prisijungs prie mūsų ir oficialiose varžybose.

- Beveik visą vasarą praleidote gydydamasis įsisenėjusias traumas ir ilsėdamasis. Kokia dabar jūsų sportinė forma?

- Sunku visą vasarą be rinktinės. Nėra taip lengva pasiekti gerą sportinę formą, bet dabar jos tokios dar ir nereikia. Netrukus turėčiau atrodyti geriau.

- Kaip sekasi dirbti su naujuoju trenerio asistentu Šarūnu Jasikevičiumi?

- Buvo sunku, nes kaip tik, kai Šarūnas vadovavo, turėjome fizinio pasirengimo fazę. Jis mus gana stipriai gainiojo, bet mums patiko su juo dirbti. Šarūnas, kaip treneris, turi didelį potencialą. Jis turėtų daug padėti tiek Gintarui Krapikui, tiek mums.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dulce recuerdo.

Dulce recuerdo. portretas
En el candor de la noche la mirada encantada de la nueva estación, el sabor del recuerdo y la rima ligera que describe un milagro. Francesco Sinibaldi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių