FIBA švelnina toną: mūsų tikslas – padėti Eurolygai

Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) ir Eurolygos derybos dėl Senojo žemyno klubinio krepšinio ateities įsibėgėja. Atmetusi pirmąjį Eurolygos pasiūlymą, FIBA pateikė savąjį.

„Mūsų tikslas yra padėti Eurolygai pakelti klubinį krepšinį į aukštesnį lygį apginant savo idėją organizuoti antrąjį ir trečiąjį pagal pajėgumą Europos turnyrus remiantis sportiniu principu“, – rašoma oficialiame FIBA pranešime.

FIBA nori, kad viena vieta 16 komandų Eurolygos turnyre būtų suteikta jų organizuojamos Čempionų lygos nugalėtojams. Jei Eurolyga būtų išplėsta iki 24 klubų, vietų joje gautų daugiau Čempionų lygos ekipų.

FIBA atstovai dar kartą pabrėžė nenorintys, jog Eurolyga organizuotų Europos taurės varžybas – siūloma, jog tiek antrąjį, tiek trečiąjį pagal pajėgumą turnyrus organizuotų FIBA, kuri sieks, jog šiuose turnyruose žaistų visos stipriausios į Eurolygą nepatenkančios ekipos.

Atsižvelgdama į nacionalinių čempionatų interesus FIBA prašo Eurolygos nerengti rungtynių savaitgaliais. Be to, turnyruose norima daryti pertraukas, kurių metu klubai išleistų krepšininkus į rinktines. FIBA žada apmokėti šių žaidėjų draudimo išlaidas.

Iš Eurolygos bus reikalaujama mokėti kasmetinį solidarumo mokestį, dėl kurio abi pusės dar derasi. Gautas pajamas FIBA atiduos klubams, kurie savo žaidėjus išleis į nacionalines rinktines.

Galiausiai FIBA vadovai paaiškino, kodėl po susitikimo Vokietijos mieste Miunchene nepriėmė pirmojo Eurolygos pasiūlymo.

„Eurolyga nori, kad su ja išliktų 40 komandų. Taip jie tiesiog pervadintų Europos taurę į Eurolygos B divizioną. Mūsų toks variantas netenkina.

Mes prisiimame atsakomybę už krepšinio gerovę, todėl esame pasiruošę apginti savo principus diskutuodami ir mėgindami rasti kompromisą“, – skelbia FIBA.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių