FIBA reitinge Lietuvos rinktinei skirta septinta vieta

Jau kitą savaitę Lietuvos nacionalinė rinktinė Palangoje kibs į darbus pasiruošimo stovykloje, o dar po mėnesio išvyks ir į Europos pirmenybes Izraelyje.

Iki Senojo žemyno pirmenybių likus 50 dienų, FIBA sureitingavo visas 24 čempionate dalyvausiančias komandas, o dukart iš eilės Europos vicečempionė Lietuva sulaukė kuklesnio įvertinimo – septintosios pozicijos.

Pirmoje vietoje įvertinta Ispanija, antroje – Serbija, trečia – Kroatija. Už lietuvius aukščiau taip pat reitinguota ir Graikija, Prancūzija bei Turkija.

„Visi mes žinome, kad Lietuva kažkaip laimės medalius, tiesa? Bus įdomu pamatyti, kaip jie kausis po smūgių Rio de Žaneiro olimpiadoje ir pagirių po australų antausio. Ketvirtfinalyje ši tauta tikrai bus“, – apie Lietuvą rašoma straipsnyje.

Dešimtuką baigia aštuntoje vietoje esantys italai, devinti slovėnai ir dešimtoji – Latvijos rinktinė. Savaime suprantama, vertindami latvius, „fiba.com“ autoriai neapsiėjo be šios komandos lyderio Kristapo Porzingio paminėjimo.

„Ar Europa yra pasirengusi K. Porzingio manijai?“ – skambiai rašoma greta Latvijos vėliavos.

FIBA kukliausiai vertina Rumunijos galimybes. Vienai iš čempionato šeimininkių FIBA piešia paskutinę vietą.

„Paskutinis jų pasirodymas Europos čempionate buvo 1987 metais, o tada Graikijoje jie pralaimėjo visas septynerias rungtynes. Savi sirgaliai gali padėti jiems iškovoti pergalę ar dvi“, – rašoma apie Rumuniją.

FIBA reitingo pirmasis dešimtukas:

1. Ispanija

2. Serbija

3. Kroatija

4. Graikija

5. Prancūzija

6. Turkija

7. Lietuva

8. Italija

9. Slovėnija

10. Latvija



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių