FIBA išreiškė susirūpinimą dėl Eurolygos kalendoriaus

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) praėjusį penktadienį 7 nacionalinėms federacijoms išsiuntė laiškus, kuriuose išreiškė savo susirūpinimą dėl artėjančio sezono Eurolygos tvarkaraščio. Laiškai išsiųsti toms federacijoms, kurių komandos dalyvauja Eurolygoje.

Laiškus gavo Lietuvos, Turkijos, Ispanijos, Graikijos, Italijos, Izraelio ir Rusijos federacijos. FIBA atkreipia dėmesį, kad šių šalių nacionalinių komandų ir klubų, žaidžiančių Eurolygoje, grafikai kirsis.

Pavyzdžiui, Lietuvos rinktinė lapkričio 23 dieną išvykoje žais su atrankos etapą įveikusia komanda, o tą pačią dieną Kauno „Žalgiris“ namie priims Stambulo „Anadolu Efes“ klubą.

Kitų metų vasario 23 dieną Lietuvos rinktinė namie kausis su Vengrijos rinktine, o žalgiriečiai tuo pačiu metu išvykoje susitiks su „Anadolu Efes“.

FIBA atkreipė dėmesį, kad panašių sutapimų bus ir daugiau.

Eurolyga nesutiko prisitaikyti prie naujų FIBA atrankos langų, taip užkirsdama kelią šios lygos klubų žaidėjams atstovauti nacionalinėms komandoms. Nors oficiali Eurolygos pozicija teigia, kad krepšininkams palikti pasirinkimo teisė, neabejojama, kad komandos neišleis žaidėjų, kai jų lauks Eurolygos mačai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių