F4 turnyrui Kaunas – dar per ankštas?

Kaunas yra tarp kandidatų rengti finalo ketverto turnyrą – taip Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu kalbėjo prieš kelerius metus, tą patį tvirtina ir dabar.

Rotacija su išimtimis

Apie galimybę Kauno "Žalgirio" arenoje surengti Eurolygos vyrų krepšinio klubų finalo ketverto (F4) varžybas J.Bertomeu pirmą kartą netiesiogiai užsiminė 2010-aisiais.

Tąkart jis interviu žiniasklaidai pareiškė, kad Eurolyga krepšinio populiarinimo ir plėtros sumetimais planuoja beveik kasmet rotuoti F4 rengiančius miestus – turinčius savo komandą elitiniame turnyre su neturinčiaisiais. Be to, esą bus atsižvelgiama ir į krepšinio tradicijas šalyje, joje jau įvykusius tarptautinius šios sporto šakos renginius.

Tačiau nuoseklumo taisyklė neįsigaliojo: po 2011-ųjų Barselonos atėjo eilė Stambului (tą sezoną Eurolygoje varžėsi trys šio miesto klubai – "Anadolu Efes", "Fenerbahce" ir "Galatasaray"), tik po to – Londonui.

Tikėtasi, kad galbūt 2014-aisiais stipriausiųjų ketvertukas susirinks Kaune – Eurolygai ištikimo "Žalgirio" 70-mečio proga, tačiau F4 nukeliavo į Milaną, o 2015-aisiais – į Madridą.

Vien arenos nepakanka

"Mes nepaprastai laimingi būdami čia – šioje šalyje, šiame mieste, su "Žalgiriu". Tai tobula vieta visiems krepšinio gerbėjams. Būtent čia, mes manome, yra šerdis krepšinio šeimos, kuri dalijasi aistra šiam sportui, – 2011-aisiais prieš Eurolygos sezono atidarymo rungtynes Kaune kalbėjo J.Bertomeu. – Pagrindinį elementą – šiuolaikinę areną – Kaunas jau turi, dabar bus daug lengviau kalbėtis apie finalo ketvertą. Tačiau labai svarbi visa infrastruktūra. Turime įsitikinti, kad miestas sugebės suorganizuoti tokį renginį."

Atrodo, kad iki šiol J.Bertomeu nepastebėjo pokyčių, kurie išsklaidytų jo ir kitų Eurolygos strategų abejones, ar Kaunas jau subrendo būti F4 šeimininku.

Todėl 2018-ųjų Eurolygos F4 turnyras patikėtas Belgradui, po to – Maskvai, nors būtent 2019-aisiais "Žalgiris" minės savo 75-metį.

Arena atitinka visus standartus finalo ketverto turnyrui, ji tobula, krepšinio aistruoliai – daugiau nei idealūs, bet tai yra kompleksinis renginys su daugybe infrastruktūros – apgyvendinimo, transporto reikalavimų, o šiuo požiūriu Kaune yra sunkumų.

J.Bertomeu buvo prisiminęs Kauną užpernai, per spaudos konferenciją Madride.

"Pirmiausia mus domina Belgradas, dėl F4 jau kalbėjomės su miesto valdžia. Kitas variantas yra Kaunas", – tąkart sakė Eurolygos prezidentas.

Pernai gegužę J.Bertomeu tarp potencialių kandidatų rengti F4 varžybas vėl įvardijo Kauną, Paryžių, Atėnus ir net ledo rituliu kliedinčią Prahą, kurioje turnyras įvyko 2006-aisiais.

Kur gyventų svečiai?

Praeitą savaitę Kaune stebėjęs "Žalgirio" ir Atėnų "Panathinaikos" rungtynes bei pažėręs tradicinių komplimentų "Žalgirio" arenai, sirgaliams, J.Bertomeu pareiškė, kad Lietuvos krepšinio sostinei dar reikia pasitempti.

"Arena atitinka visus standartus finalo ketverto turnyrui, ji tobula, krepšinio aistruoliai – daugiau nei idealūs, bet tai yra kompleksinis renginys su daugybe infrastruktūros – apgyvendinimo, transporto reikalavimų, o šiuo požiūriu Kaune yra sunkumų", – svarstė J.Bertomeu.

Ar miestas būtų pajėgus vienu metu suteikti europietišką pastogę ir servisą maždaug 10 tūkst. svečių?

J.Bertomeu, regis, neabejoja, kad Lietuvos krepšinio sirgaliai plūstų į F4 turnyrą, net jeigu jame nedalyvautų sava komanda "Žalgiris".

Tačiau kol kas vienintelis indikatorius (aukščiausio lygio lemiamos kovos, įvykusios "Žalgirio" arenoje be mūsų šalies krepšininkų) – 2011 m. Europos čempionato didysis ir mažasis finalai.

Tąkart ispanų ir prancūzų mūšį dėl aukso medalių "Žalgirio" arenoje stebėjo 14 500 sirgalių (ne vien lietuvių), o makedonų ir rusų dėl bronzos – 11 tūkst. Nelemtas ketvirtfinalis, kai Lietuvos rinktinė 65:67 nusileido Makedonijos ekipai, buvo sutraukęs 15 tūkst. žiūrovų – daugiau nei mūsiškių lemiamos rungtynės su graikais dėl penktosios vietos (14 tūkst.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Paveskit tartis su jais Kurlianskiui ir bus čiki ,čiki

hmmm

hmmm portretas
iš kur jis priskaičiavo 10 tūkst. svečių?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių