Europos krepšinio čempionate prognozuojamas ispanų triumfas

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšininkai po 10 metų pertraukos turi neblogą šansą vėl tapti Europos karaliais. Mūsų šalies vyrų rinktinė rugsėjo 4 dieną Slovėnijoje pradeda kovas Senojo žemyno čempionate.

Favoritai – ispanai

Lažybų kontoros favorite įvardija Ispanijos komandą, bet ji turės verstis be ryškiausių savo žvaigždžių – Pau Gasolio ir Juano Carloso Navarro. Ispanams taip pat nepadės abu itin aukšto lygio sunkieji puolėjai Serge‘as Ibaka bei Nikola Mirotičius.

Tuo tarpu Lietuvos ekipos priekinė linja, ko gero, pati pajėgiausia Europos čempionate. Šalia dviejų supertalentų Jono Valančiūno ir Donato Motiejūno – patyrę ir užgrūdinti vilkai Darjušas ir Kšyštofas Lavrinovičiai, Robertas Javtokas, taip pat arti krepšio efektyviai galintis kautis Linas Kleiza.

Mūsiškių galimybes užlipti ant aukščiausios garbės pakylos didina ir tai, jog beveik visos pajėgiausios komandos į Slovėniją atvyko ne stipriausių sudėčių.

Didžiausioje Lietuvos lažybų bendrovėje „TOP Sport“ koeficientas, kad lietuviai taps čempionais – net 8. Taigi pastatę, tarkim, 100 litų už Jono Kazlausko kariaunos galutinę sėkmę, galite susižerti 700 Lt pelno.

Žinoma, tikėtina, kad niekas neprilygs ispanams. Ispanijos rinktinė turi tokius asus, kaip Rudy Fernendezas, Marcas Gasolis, Ricky Rubio. Kad ispanai taps nugalėtojais, galima lažintis santykiu 1:2,5. Nepagailėję, pavyzdžiui, 100 Lt, turėsite 150 Lt pelno.

Gali būti staigmenų ir sensacijų

„TOP Sport“ geriau nei lietuvių vertina graikų (4,5) ir prancūzų (5,5) šansus laimėti pirmenybes. Prancūzijos garbę gins vienas geriausių ir greičiausių įžaidėjų pasaulyje Tony Parkeris, bet šios šalies nacionalinei komandai neatstovaus abu pagrindiniai vidurio puolėjai – Joakimas Noah ir Ronny Turiafas.

Graikai, kaip ir prancūzai, savo gretose turės svarbiausią krepšininką – Vassilį Spanoulį. Tiesa, Graikijos ekipa irgi smarkiai nukraujavusi. Jai stigs karjerą rinktinėje jau baigusio sumaniojo Dimitrio Diamantidžio, galingojo „tanko“ Sofoklio Schortsaničio, vikriojo Nicko Calatheso.

Penktąją vietą tarp pretendentų tapti čempionais užima slovėnai (koeficientas 15), šeštąją – serbai (18). Toliau rikiuojasi turkai (24), rusai (30), makedonai (40), kroatai ir italai (po 50), juodkalniečiai (60), lenkai ir vokiečiai (po 100), bosniai (150), gruzinai, latviai  ir izraeliečiai (po 200), ukrainiečiai ir suomiai (po 400), čekai (500), belgai ir švedai (po 700).

„TOP Sport“ bukmekeriai įsitikinę, kad mažiausiai realu, jog čempionate triumfuos Didžiosios Britanijos rinktinė (koeficientas 1000).

Kartais ir lazda iššauna. Tie, kurie prieš 2004 metų Europos futbolo čempionatą prognozavo nugalėtojų titulą graikams, buvo vadinami bepročiais arba apie šią sporto šaką nieko nenusimančiais diletantais. Tačiau būtent Graikijos rinktinė stebuklingai triumfavo tose pirmenybėse.

Neatmestina, kad staigmenų ar sensacijų netrūks ir žemyno krepšinio čempionate. Pavyzdžiui, kai kurių krepšinio specialistų manymu, tamsiuoju arkliuku gali tapti Kroatijos ekipa (koeficientas 50). Jos aprangą vilkės du vieni geriausių pastarųjų metų Eurolygos „centrų“ – Ante Tomičius ir Luka Žoričius. Juos kamuoliais tikrai sugebės maitinti veržlusis Roko Leni Ukičius ar natūralizuotas amerikietis Madrido „Real“ žaidėjas  Dontaye Draperis.

O kur dar universalusis Bojanas Bogdanovičius, kuris praėjusį sezoną buvo vienas geriausių krepšininkų Eurolygoje. Kroatų triumfo atveju, pasatę už juos, tarkim, 10 Lt, gausite net 490 Lt pelno.

Kaip toli nužygiuos lietuviai?

„TOP Sport“ taip pat siūlo lažintis, kurios rinktinės taps grupių (pirmojo etapo) nugalėtojomis. B grupėje, kurioje grumsis ir lietuviai, būtent jų galimybės užimti pirmąją vietą vertinamos palankiausiai (koeficientas 2,35). Nuo Lietuvos komandos tik per plauką atsilieka serbai (2,45). A grupės favoritai – prancūzai (1,13), C – ispanai (1,2), D – graikai (1,6).

Turite galimybę statyti ir už tai, kurios ekipos užims aukštesnę vietą. Čia irgi galima gerokai papildyti savo sąskaitą banke. Pavyzdžiui, koeficientas, kad lietuviai po čempionato stovės aukščiau už graikus – 2,45. Labai realu, kad mūsų rinktinė aplenks ir prancūzus (net 3,2).

Galite spėti, kuriame etape suklups Lietuvos krepšininkai. Pesimistai, pastatę, tarkim, 10 Lt, kad J. Kazlausko auklėtinia iškris jau po pirmojo rato, savo pinigines papildys įspūdinga suma – 490 Lt (koeficientas 50). Tai būtų šiokia tokia paguoda, jei lietuviai čempionate patirtų fiasko.

Koeficientas, kad mūsų šalies komanda iš pirmenybių pasitrauks po antrojo etapo – 6,5. Jei neįveiks ketvirtfinalio barjero – 2,4, pusfinalio – 2,95, jei žais ir pralaimės finale – koeficientas 6.

Kas taps naudingiausiu ir rezultatyviausiu?

|Dar vienas intriguojantis pasiūlymas – kuris Lietuvos krepšininkas turnyre žais rezultatyviausiai. Čia geriausiai vertinami L.Kleizos (1,75) ir J.Valančiūno (2) šansai. Toliau žengia D. Lavrinovičius (5), Mindaugas Kuzminskas (5,5), D. Motiejūnas (8), Renaldas Seibutis ir Jonas Mačiulis (po 10),  Martynas Pocius (15), |Mantas Kalnietis (20), K.Lavrinovičius (30), R. Javtokas ir Tomas Delininkaitis (po 100).

„TOP Sport“ bukmekerių manymu, labiausiai tikėtinai, kad naudingiausiu pirmenybių žaidėju taps M.Gasolis (4). Jam ant kulnų lipa  T.Parkeris ir V.Spanoulis (po 5,5). Lietuvos rinktinės patriotai gali rinktis L.Kleizą, kuris šioje kategorijoje užima ketvirtąją poziciją (10).

Linas paskutinėse kontrolinėse rungtynėse – akistatoje su gruzinais – įrodė, kad yra tikrasis mūsų nacionalinės ekipos lyderis. Jis numetė svorio, išsiilgo didžiojo krepšinio, sugeba ir pataikyti iš toli, ir naudingai žaisti baudos aikštelėje. Turbūt verta surizikuoti – pastatę 100 Lt, kad L.Kleiza taps turnyro MVP, praturtėsite 900 litų.

Ir tai dar ne viskas. Galite spėti, ar komanda pateks į antrąjį varžybų etapą, ar žais finale, ar laimės medalius. Lietuvių galimybės prasibrauti į finalą vertinamos santykiu 1:2,75, o šansai iškovoti medalius – 1:2,4.

„TOP Sport“ taip pat galite rasti ir dar daugiau lažybų pasiūlymų, susijusių su Europos krepšinio čempionatu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
is grupes turetume iseit, bet kas toliau?? Sunku prognozuoti. Labai daug daroma klaidu lygioje vietoje.O tai gali pakisti koja. Drausmes klausimas taip pat svarbus.Neramina prasta Valanciuno, Javtoko ir kitu zaideju forma.Treneris irgi nevisagalis, sunku suvaldyti zaideju emocijas, kurios padaro meskos paslauga komandai. Prognozuociau kad sunkiausios rungtynes laukia su latviais ir serbais, o makedonus turetu be vargo sunesioti. Reikia viena karta atsikratyti to komplekso po 2011 metu cempionato, nes makedonai tikrai nera stiprus. Jei gerai ginsimes, rezultatai bus labai neblogi. Sekmes vyrams su Serbija!!

tai

tai portretas
kad geriausia priekine linija turi Graikija-ka mes savo akimis matem...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių