Lietuvos rinktinei Europos čempionato startas apkarto (statistika)

Nesėkmingai Europos krepšinio čempionate Slovėnijoje startavo Lietuvos vyrų  rinktinė. Jono Kazlausko auklėtiniai vėlų trečiadienio vakarą  56:63 privalėjo pripažinti serbų pranašumą.

Itin prastai mūsiškiams susiklostė jau pirmasis rungtynių ketvirtis, kurį lietuviai pralaimėjo 10 taškų skirtumu. Antrajame kėlinyje skirtumas buvo išaugęs iki rekordinės 16 taškų žymos.

Po didžiosios pertraukos Renaldo Seibučio ir Manto Kalniečio tritaškiai rinktinei leido išlyginti rezultatą (33:33), tačiau serbai vėl sėkmingai primetė savo žaidimo stilių.

Paskutiniajame kėlinyje skirtumas buvo sumažėjęs iki 5 taškų, tačiau dar labiau priartėti lietuviams nepavyko.

Statistika

Lietuva: M. Kalnietis 17, D. Lavrinovičius 12, R. Seibutis 8, L. Kleiza 8, J. Mačiulis 6, K. Lavrinovičius 2, J. Valančiūnas 2, M. Kuzminskas 1.

Serbija: N. Krstičius 20, N. Nedovičius 14, N. Bjelica 13, R. Katičius 6.

Rytoj 22.00 val. Lietuvos rinktinė antrose rungtynėse susitiks su makedonais.

Rungtynių eiga

I kėlinys. Lietuvos rinktinės startinis penketas: Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis, Jonas Mačiulis, Linas Kleiza ir Robertas Javtokas.

Pirmoji mūsiškių ataka netiksli. Serbas B. Bogdanovičius smeigia tritaškį. N. Krstičius prideda dvitaškį. Lietuvių taškų sąskaitą tolimu metimu šiame čempionate atidaro R. Seibutis. N. Krstičius dar kartą įveikia R. Javtoko gynybą.

Du M. Kalniečio taškai po R. Seibučio perdavimo mažina lietuvių atsilikimą iki 5:7. Kol kas mūsiškiai neranda priešnuodžių prieš vidurio puolėją N. Krstičių. R. Javtokas prasižengia puolime. Minėtasis serbų "centras" taškus pelno ir per aikštėje pasirodžiusį J. Valančiūną.

N. Nedovičius varžovų pranašumą didina iki rekordinės 10 taškų žymos. J. Valančiūnas įveikia serbų gynybą. Tritaškiu atsako serbų talentas N. Bjelica. J. Mačiulis taip pat švysteli taiklų tritaškį. S. Markovičius dar kartą sudrasko lietuvių gynybą, M. Kalnietis suklysta. Big V prasižengia 2 kartą, paskutinė mūsiškių ataka - chaotiška. 

Po pirmojo kėlinio rezultatu 20:10 pirmauja serbai.

II kėlinys. Kol kas lietuviams nepavyksta susikurti progų baudos aikštelėje. Tarsi tai paneigdamas L. Kleiza krauna kamuolį iš viršaus. J. Kazlauskas nedelsdamas į aikštę leidžia vis kitus krepšininkus. 

N. Bjelica siunčia lietuvius į dar didesnį nokdauną ir skirtumas išauga iki 16 taškų. D. Lavrinovičius deda iš viršaus. Lietuviai jau suklydo 6 kartus. Du M. Kalniečio ir D. Lavrinovičiaus taškai. M. Kuzminskas prameta abu baudos metimus. Gražiu reidu ataką užbaigia R. Seibutis. N. Krstičius pataiko ir iš toli.

K. Lavrinovičius po jam užfiksuotos pražangos griebiasi už galvos. M. Kalnietis mažina skirtumą iki vienženklės ribos. Netaiklų brolio metimą atkovojęs kamuolį taiso Darjušas.

Po dviejų kėlinių lietuviai sumažina skirtumą iki 6 taškų - 27:33.

Iki didžiosios pertraukos rezultatyviausiai mūsiškių gretose rungtyniavo M. Kalnietis, kuris pelnė 8 taškus. D. Lavrinovičius pridėjo 7, R. Seibutis 5 taškus.

III kėlinys. R. Seibutis pataiko tolimą metimą paskutinę atakos sekundę. M. Kalniečio tritaškis rezultatą išlygina. J. Mačiulis ir J. Valančiūnas prasižengia po 3 kartą. Du N. Krstičiaus ir N. Nedovičiaus taškai.

Taiklūs L. Kleizos baudos metimai. Gražus M. Kalniečio reidas mažina mūsiškių atsilikimą iki 4 taškų. Tiesa, čia pat tritaškį įskraidina N. Nedovičius. L. Kleiza prasižengia puolime ir tradiciškai reiškia nepasitenkinimą teisėjų darbu. N. Bjelica tritaškiu didna serbų pranašumą iki 12 taškų. (26 min).

Keturi iš eilės D. Lavrinovičiaus taškai. Skaudus N. Krstičiaus tritaškis. Po trijų kėlinių lietuviai vis dar vejasi - 41:51.

IV kėlinys. N. Krističius ketvirtį pradeda taikliu dvitaškiu, N. Nedovičius taškai su T. Delininkaičio pražanga serbams suteikia dar daugiau pasitikėjimo. Taiklus J. Mačiulio tritaškis sumažina skirtumą iki 10 taškų.

Iš toli taiklus ir L. Kleiza. M. Kalnietis mažina skirtumą iki 5 taškų. Serbai atsako dar vienu skaudžiu tritaškiu. Varžovai vilkina likusį laiką, o lietuvių bandymai gelbėtis tritaškiais kol kas naudos neatneša.

Lietuviai priverti kapituliuoti. Galutinis rezultatas - 56:63.

Situacija prieš rungtynes

Ilgas kelias. Lietuvos rinktinei kelias iki Slovėnijos prailgo. Mūsiškiai paskutinėse draugiškose rungtynėse su gruzinais privalėjo žaisti pratęsimą, o pirmadienio vakarą jau susėdę į lėktuvą buvo iš jo išprašyti. Dėl vieno iš variklio gedimo rinktinės vyrai naktį praleido Kaune, o Slovėniją pasiekė tik vakar vidurdienį.

Ne tragedija. Tiesa, Lietuvos rinktinės spaudai Linas Kunigėlis kilusių nesklandumų visiškai nesureikšmina. „Nukrypti nuo plano niekada nėra malonu, tačiau šioje situacijoje įžvelgiame ir teigiamų dalykų. Likę Kaune turėjome progą komfortabiliai pailsėti, o skrendant sutaisytu pustuščiu lėktuvu krepšininkai galėjo įsipatoginti kaip panorėję“, - mūsų portalui sakė L. Kunigėlis.

Migdo. Užkulisiniai žaidimai jau prasidėjo. Serbų vyriausiasis treneris Dušanas Ivkovičius teigė, kad jo komanda nėra pasiruošusi su lietuviais kovoti visas 40 dvikovos minučių. Tokius seno serbų vilko žodžius Lietuvos rinktinės treneris J. Kazlauskas vertina itin rezervuotai: „Jis gali kalbėti ką nori, o per rungtynes padaryti visiškai priešiningai. Tai jo stilius“, - įspėjimus auklėtiniams dalijo lietuvių strategas.

Jaudulys. Pirmųjų rungtynių jtampa tradiciškai slegia abi komandas. „Jaudulys tikrai bus. Nesijaudinti prieš Europos čempionatą gali tik beprotis. Reikia tikėtis, kad lietuviai pademonstruos meistriškumą ir koncentraciją“, - kalbėjo L. Kunigėlis. Kuriai iš jų startinis jaudulys nuslūgs anksčiau?

Pavojus. Lietuvių varžovai savo gretose neturės bene pagrindinių komandos smegenų aikštėje – Milošo Teodosičiaus. Taip pat rinktinei šiame čempionate nepadės aukštaūgis Vladimiras Lučičius. Pagrindinis mūsiškių uždavinys – neutralizuoti vidurio puolėją Nenadą Krstičių. Serbo žaidimo braižas puikiai pažįstamas J. Kazlauskui, su kurio šis dirbo Maskvos CSKA klube. Sėkmingas atkarpas varžovų gretose gali sužaisti gynėjai Nemanja Nedovičius ir Vladimiras Štimacas.

Dalyvaukite mūsų portalo konkurse ir atspėkite lietuvių rungtynių rezultatą:



NAUJAUSI KOMENTARAI

v

v portretas
o ko kas tikejosi - per daug pasikele berneliai buvo jau pries cempionata...gavo , ko nusipelne...tegu daugiau smegenu ideda i savo zaidima, o, ne ispuikimo...

loser

loser portretas
gynyba tragiška pas kaikuriuos o galiausiai visą komandą nes per vieną subyra visa , Valančiūnas matosi kad ne savo krepšinį žaidžia o trenerio kuris ispaudes jį į tam tikrus rėmus o tas norėdamas itikt viską atlieka per daug sukaustytas ir gaunasi š , neišnaudojama Lavrinovičiaus ir kitų aukštaūgių gynyba kuomet perima gyntis už tritaškio paleisdamas savo aukštaūgį o tą turi matyti visa komanda ir momentaliai į tai reaguoti kad neturėtu kam išpasuoti tas žaidėjas kurį perima aukštaūgiai . Na vienu žodžiu niekas nesuderinta , komanda nulis , susirinko per pasiruošimą paišdykaut o treneris nesuvaldė komandos , matėsi iš kontrolinių rungtynių kad komanda žaidė su sau nelygiais ir darė daug klaidų ir atsipalaidave , laimėjo bet ištikro buvo pralošėjai bet to nematė nei treneris nei žaidėjai nes kitos komandos pasidavinėjo joms rūpėjo tik pasitreniruot ir padaryt psichologinį poveikį . Jei ir toliau tokia gynyba tai galit važiuot namo .

Maciai

Maciai portretas
Rungtynes gyvai Online: http://topcar.lt/tv/tv3/
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių