Europos aštuoniolikmečių krepšinio čempionatas vyks prieš Kalėdas

  • Teksto dydis:

Vasarą Turkijoje turėjęs vykti Europos jaunių (U18) vaikinų krepšinio čempionatas vyks ten pat, tačiau žiemą.

„FIBA Europe“ vykdomasis komitetas penktadienį nusprendė, kad Europos 18-mečių krepšinio čempionatas Samsuno mieste bus surengtas gruodžio 16-22 dienomis. Jo metu paaiškės penkios ekipos, kurios gaus kelialapius į pasaulio U19 čempionatą Kaire (Egiptas).

„Mes įsitikinę, kad turnyras vyks garantuoto saugumo sąlygomis, – sakė FIBA Europos padalinio vykdantysis direktorius Kamilas Novakas. – Visos federacijos puikiai bendradarbiavo ir parėmė datų keitimą ir varžybų formatą”.

18-mečių Europos čempionatas turėjo būti surengtas liepos 30 – rugpjūčio 7 dienomis, tačiau dėl grėsmės saugumui buvo nukeltas neribotam laukui. Tuomet dėl Turkijoje įvykusio perversmo kelio nacionalinės federacijos kreipėsi į turnyro organizatorius, nes sulaukė nepilnamečių tėvų nerimo.

Dėl to, kad pirmenybės bus surengtos sezono metu, nuspręsta pakeisti ir varžybų formatą – atsisakoma antrojo varžybų etapo.

Grupių (keturios po tris komandas) rungtynės vyks tris dienas.

Pasibaigus grupės etapui po dvi geriausias komandas pateks tiesiai į ketvirtfinalį. Tuomet bus žaidžiami pusfinaliai ir finalai. Turnyras iš viso truks savaitę.

Pasaulio čempionatas vyks liepos 1-9 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių