Eurolygos vadovas: Lietuva negali būti pašalinta iš olimpinių žaidynių

Dieną po antradienį Miunchene vykusio susitikimo tarp Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) ir Eurolygos su žiniasklaida bendravęs pastarosios organizacijos atstovas Jordi Bertomeu pareiškė, jog Lietuvos ir Ispanijos rinktinių pašalinimas iš Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių yra sunkiai tikėtinas.

Pasak jo, tai tiesiog yra taktinis FIBA žingsnis, kuriuo siekiama įbauginti federacijas, tačiau jis nėra galimas teisiškai.

„Pagal teisinį reglamentą, nei Lietuva, nei Ispanija negali būti pašalinta iš olimpinių žaidinių. Ar visa tai gali baigtis teisme? Taip, kadangi šis konfliktas jau yra pasiekęs Europos komisiją.

Praktiškai mes sutikome su visomis FIBA sąlygomis, įskaitant ir rinktinių atrankų langus, kurie mums nebuvo priimtini. Būtent tai ir yra dabar vykstančio konflikto priežastis. Koks bus lygis, jei atrankose kovojančios rinktinės žais be savo NBA krepšininkų“, – kalbėjo J. Bertomeu.

Eurolygos vadovas taip pat pripažino nustebęs federacijų reakcijomis į FIBA spaudimą. Bertomeu teigimu, jis liko nusivylęs, jog šalys taip greitai pasidavė FIBA pusėn.

„Mane nustebino federacijų reakcijos. Visos jos pasidavė spaudimui ir nei viena iš jų nesikreipė į teismą ar net nebandė pasakyti tai pačiai FIBA, jog taip elgtis negalima. Jeigu jos taip nedaro, padarys Eurolyga“, – pabrėžė J. Bertomeu. 

Antradienį vykusiame šių organizacijų susitikime Eurolyga pateikė pasiūlymą FIBA, tačiau pastaroji jo nepriėmė.

Pagrindinis Eurolygos vadovų prašymas buvo pašalinti skirtas sankcijas klubams, žaisiantiems Europos taurės turnyre.

Eurolyga išreiškė norą ir toliau tęsti savo turnyrų organizavimą, kuriuose žaistų 40 komandų, o kiti klubai galėtų rungtyniauti FIBA organizuojamoje Čempionų lygoje.

Taip pat stipriausio Europos turnyro vadovai prašė bendradarbiauti su FIBA dėl tvarkaraščių sudarymo, kad nacionalinės rinktinės sezono metu galėtų dalyvauti atrankos turnyruose.

Nors abiems pusėms susitarti ir nepavyko, jos planuoja tęsti susitikimus ir diskutuoti dėl nesutarimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių