Eurolygos klubo egzaminas: „Žalgiris“ Turkijoje nugalėjo „Anadolu Efes“

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiris“ pasirengimo sezonui etape ir toliau žygiuoja pergalingu keliu.

Šįkart Lietuvos čempionai šventė dar vieną pergalę „Gloria Cup“ turnyre Turkijoje.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai 83:79 įrodė pranašumą kovoje su Stambulo „Anadolu Efes“ komanda.

Tai buvo pirmasis šios vasaros „Žalgirio“ jėgų patikrinimas su Eurolygos ekipa. Vakar kauniečiai susitiko su Bursos „Tofaš“, kurį nukovė 82:70.

Šį kartą didžiąją rungtynių dalį „Žalgiris“ vadžias laikė savo rankose. Dviejų komandų energijų skirtumas išryškėjo dar pirmajame kėlinyje, po kurio kauniečiai turėjo septyniolikos taškų pranašumą (32:15).


Tiesa, „Žalgiris“ tokio pranašumo visos akistatos metu išlaikyti nesugebėjo, o trečiojo ketvirčio pabaigoje po Adriano Moermanno taškų „Anadolu Efes“ deficitas sumenko iki dviejų taškų (58:60).

Vis dėlto, ketvirtojo kėlinio pradžioje kauniečiai grįžo su nauja banga – dviejų minučių atkarpa buvo laimėta 9:0 ir „Žalgiris“ vėl šovė į priekį (71:60).

Lemiamame ketvirtyje turkai dar atkūrė intrigą, kai paskutinėmis rungtynių sekundėmis sumažino skirtumą iki dviejų taškų (79:81). Visgi Thomasas Walkupas sumetė baudas ir žalgiriečiai pergalės iš rankų nepaleido.

„Žalgiris“: Brandonas Daviesas 16 (7 atk. kam.), Artūras Milaknis 14 (4/5 trit.), Nate'as Woltersas 13 (6 atk. kam., 5 rez. perd.).

„Anadolu Efes“: Rodrigue'as Beaubois 22.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių