Eurolygos čempionas pastebimas ir veteranų lygoje

Europos ir Eurolygos čempionas Giedrius Gustas pelnė 25 taškus ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų, taip padėdamas savo ekipai žengti pirmą žingsnį į Kauno krepšinio mėgėjų lygos (KKML) veteranų (per 35 metų) grupės finalą.

KKML čempionato jauniausioje veteranų grupėje – lemiamų dvikovų metas. Pusfinaliuose galynėjasi sezono lyderis „Basement“ ir „Gismeteo-Yzi“ bei „Omega“ ir „Top sport“ kolektyvai. Pastarajam ir atstovauja G.Gustas. Buvusio žalgiriečio indėlis itin pravertė komandai antradienį pirmajame pusfinalio mače. Nors Kauno rajono „Omega“ ir sėkmingiau pradėjo rungtynes, pirmąjį kėlinį laimėdama 22:21, vėliau iniciatyvą perėmė jų varžovai ir pelnytai laimėjo 87:83. Be G.Gusto nugalėtojų gretose labiausiai pasižymėjo Modestas Gailiūnas, įmetęs 30 taškų bei sugriebęs 13 kamuolių po krepšiais. 11 taškų pridūrė buvęs Kauno „Atleto“ klubo gynėjas Tomas Rakauskas, taip pat atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus, atkovojęs 5 ir perėmęs 3 kamuolius. „Omega“ ekipoje dar naudingiau sužaidė Marius Dimša, ne tik pelnęs 30 taškų, bet ir atkovojęs 12 kamuolių bei atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus. 17 taškų ir 9 kamuoliais komandos sąskaitą papildė aukštaūgis Rolandas Urkis. Po 10 taškų surinko Ričardas Brovka ir Šarūnas Kryžius.

Kitame pusfinalyje „Basement“ 106:81 pranoko „Gismeteo-Yzi“. Pastariesiems rimčiau pasipriešinti pavyko tik paskutiniame ketvirtyje, laimėtame 30:26, bet mačo likimas jau buvo aiškus. „Basement“ gretose pirmaisiais smuikais griežė buvę profesionalūs krepšininkai. Nerijus Varnelis, buvęs Alytaus „Dzūkijos“ bei keleto kitų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) klubų puolėjas, surinko net 57 naudingumo balus. Jis pelnė 42 taškus, pataikydamas 9 iš 12 dvitaškių, 9 iš 11 baudos metimų bei 5 iš 12 tritaškių. Taip pat jis atkovojo 18 kamuolių po lenta. Buvusio žalgiriečio, dabar dublerių ekipos trenerio V.Ginevičiaus indėlis kuklesnis. Jis surinko 10 taškų bei atliko 11 rezultatyvių perdavimų. Buvęs „Atleto“ klubo žaidėjas Paulius Počiuipa įmetė 17 taškų, Rimantas Lukoševičius surinko 16, o Mindaugas Burneika – 11 taškų. Pralaimėjusiems Andrius Būdvytis įmetė 17 taškų ir atkovojo 10 kamuolių. Robertas Pockevičius pridūrė 12 taškų, Nerijus Urbanavičius ir Rinaldas Viliušis – po 10.

Atsakomieji pusfinalio mačai vyks balandžio pradžioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių