Eurolygos čempionai – buvę „Žalgirio“ varžovai

Eurolygos čempionų taurę iškovojo buvę Kauno žalgiriečių varžovai šį sezoną – Maskvos CSKA krepšininkai. 2017-ųjų ar 2018-ųjų finalo ketverto turnyras gali būti surengtas "Žalgirio" arenoje.

Prireikė pratęsimo

Berlyne įvykusią lemiamą CSKA ir Stambulo "Fenerbahce" dvikovą prireikė pratęsti ir tik po papildomo kėlinuko triumfavo maskviečiai – 101:96.

Ketvirtąjį kėlinį likus žaisti mažiau nei pusę minutės "Fenerbahce" pirmavo 83:81. CSKA surengė ataką, tačiau Nando De Colo tritaškis buvo netaiklus. Iki finalinės sirenos – dar 1,9 sek. Tiek laiko pakako Viktorui Chriapai atkovoti kamuolį ir išlyginti rezultatą.

"Nesupratau, kokiais kriterijais vadovavosi rungtynių teisėjai. N.De Colo, prieš mesdamas į krepšį, sužingsniavo, tačiau kažkodėl nė vienas arbitras to neužfiksavo. Per pratęsimą varžovai metė 13 baudų, mes – nė vienos. Kas paaiškins, kodėl taip atsitiko?" – po varžybų piktinosi Stambulo komandos strategas Željko Obradovičius.

"Fenerbahce" sėkmingiau pradėjo pratęsimą – 86:83, bet netrukus iniciatyvą perėmė CSKA – 87:86, 97:90.

Vienas Stambulo ekipos lyderių Bogdanas Bogdanovičius finale prametė visus šešis tritaškius, o Janas Vesely tepataikė vos vieną baudą iš dešimties ir keturis kartus suklydo. CSKA legionieriai N.De Colo ir Milošas Teodosičius atliko po septynis rezultatyvius perdavimus.

Kivirčas dėl moters

Trečiąjį kėlinį, įsiplieskus Maskvos klubo atstovų ir Turkijos krepšinio sirgalių incidentui, rungtynės kelioms minutėms buvo sustabdytos.

"Fenerbahce" puolėjas Nikola Kaliničius atakuodamas neišlaikė pusiausvyros ir išbėgo už aikštės ribų, kur jį rankomis stumtelėjo tarp VIP žiūrovų sėdėjęs Rusijos naftos ir dujų perdirbimo kompanijos "Sibur-holding" valdybos pirmininkas Dmitrijus Konovas, esą norėjęs nuo susidūrimo su įsibėgėjusiu krepšininku apsaugoti šalia buvusią savo impozantiškąją žmoną Katariną Konks.

Tai nepatiko nei N.Kaliničiui, nei Stambulo ekipos gerbėjams, tačiau aštri vyriška polemika neperaugo į muštynes.

Naudingiausiu finalo žaidėju pripažintas prancūzas iš CSKA – 195 cm ūgio gynėjas N.De Colo.

Bronzos medalius iškovojo Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" komanda, mažajame finale 85:75 įveikusi Vitorijos "Laboral Kutxa".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių