„EuroBasket“ – it vyšnaitė ant torto

„Varžovai turi savo ginklus, mes – savo. Jei rankoje – kozirinis tūzas, reikia išnaudoti tokį pranašumą“, – išvykdamas į Vokietiją kalbėjo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės strategas Kazys Maksvytis.

Rytoj Kelne, „Lanxess“ arenoje, mūsų šalies krepšininkai žais pirmas Europos čempionato finalo turnyro B grupės rungtynes.

Varžovai – 2017-ųjų „EuroBasket“ čempionai slovėnai, vedami krepšinio vunderkindo Lukos Dončičiaus.

„Jis – vienas geriausių pasaulio žaidėjų, sunkiai sutramdomas net NBA arenose. Jei netikėtume, kad galime jį pristabdyti, nesakau – sustabdyti, nebūtų prasmės žengti į aikštę. Imsimės tam tikrų rizikų, bandysime sumažinti jo indėlį savo komandai“, – sakė K.Maksvytis.

2021-aisiais lietuviams kelią į Tokijo olimpiadą užkirtusiai Slovėnijos ekipai taip pat atstovaus dar devyni krepšininkai, pernai žaidę Kaune – Luka Rupnikas, Aleksejus Nikoličius, Klemenas Prepeličius, Edo Muričius, Mike'as Tobey, Jaka Blažičius, Žiga Dimecas, Zoranas Dragičius, Vlatko Čančaras – bei po pertraukos į nacionalinę rinktinę sugrįžęs 36-erių Goranas Dragičius.

Pradžia nebus lengva, bet gal vėliau išvengsime stipresnių varžovų.

„G.Dragičius komandai pridėjo stabilumo, užtikrintumo“, – pabrėžė K.Maksvytis.

Rugsėjo 3-iąją mūsiškiai išmėgins jėgas su prancūzais, 4 d. – su Vokietijos krepšininkais, 6 d. – su vengrais ir 7 d. – su Bosnijos ir Hercegovinos atstovais.

Į aštuntfinalį pateks 1–4 vietas užėmusios komandos ir dėl kelialapio į ketvirtfinalį susikaus su ketveriuke iš A grupės (joje – Juodkalnijos, Sakartvelo, Ispanijos, Bulgarijos, Belgijos ir Turkijos ekipos).

„Nuotaikos – dvejopos. Pirmiausia, visi – sveiki, pasiruošę, gana neblogai žaidėme pasirengimo etapo rungtynes. Kita vertus, tai buvo tik kontroliniai mačai, dabar teks rimti išbandymai. Laukiame čempionato, ilgai ir daug treniravomės, teliko vyšnaitė ant torto, – svarstė K.Maksvytis. – Norėtųsi geriausios sportinės formos būti per atkrintamąsias varžybas, bet šįkart tikriausiai bus kitaip. Pradžia nebus lengva, bet gal vėliau išvengsime stipresnių varžovų.“

Lietuvos rinktinėje – gynėjai Rokas Jokubaitis, Lukas Lekavičius, Kristupas Žemaitis, Marius Grigonis ir Rokas Giedraitis, puolėjai Ignas Brazdeikis, Arnas Butkevičius, Mindaugas Kuzminskas ir Eigirdas Žukauskas bei vidurio puolėjai Domantas Sabonis, Jonas Valančiūnas ir Martynas Echodas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių