Eksperimentai lietuvių krepšininkams susuko galvas

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė laimėjo dideliu skirtumu ketvirtąsias iš eilės kontrolines rungtynes, tačiau vyriausiasis treneris Jonas Kazlauskas pabrėžė: reikia rimtai nusiteikti visoms be išimčių varžyboms.

Treneriai ieškos atsakymų

Mūsų šalyje surengtame tarptautiniame "Huawei Cup" turnyre J.Kazlausko vadovaujama komanda Alytuje 84:61 sutriuškino olandus.

Lietuviai suklydo 18 kartų – daugiau nei per rungtynes su Naujosios Zelandijos (10) ir Venesuelos (14) ekipomis, bet mažiau nei per dvikovą su Tuniso (22) atstovais.

"Su Venesuelos rinktine sekėsi geriau, džiaugsmo buvo daugiau. Kodėl rungtynės su olandais buvo kitokios? Galbūt truputį pristigo nusiteikimo, tačiau su tuo reikia kovoti, nes dar reikia nuveikti daug darbų, – kalbėjo J.Kazlauskas. – Be to, galbūt trenerių štabas per daug eksperimentavo ir žaidėjų penketukai nebuvo labai geri, tačiau, kita vertus, norėjome kai ką pasitikrinti. Bandome Domantą Sabonį ir krašto, ir vidurio puolėjo pozicijose, bet negaliu pasakyti, kad jam šį kartą pasisekė. Siekdami pagreitinti žaidimą, rungtyniavome su dviem įžaidėjais – Vaidu Kariniausku ir Mantu Kalniečiu arba V.Kariniausku ir Mindaugu Girdžiūnu. Kartais pavykdavo neblogai. Matėme, kaip M.Girdžiūnas žaidė atakuojančiuoju gynėju, sekėsi daug geriau nei kad būnant įžaidėju. Eksperimentai mums patiems susuko galvas, ieškosime atsakymų į tuos klausimus."

"Manau, kad rungtynės pavyko. Per pirmąją jų dalį gynėmės agresyviau, per antrąją gal truputį atsipalaidavome, į tai dėmesį atkreipė ir treneris J.Kazlauskas. Tačiau persvaros neišbarstėme. Žaidė visas dvyliktukas, vis geriau suprantame vieni kitus", – sakė Paulius Jankūnas.

"Galėjome sužaisti galingiau, nors visi žaidėjai stengiasi, kaunasi, nori patekti į pagrindinę sudėtį", – teigė Robertas Javtokas.

Šiandien mūsiškiai Kėdainiuose susitiks su baltarusiais, kurie 57:68 (12:9, 14:22, 25:20, 6:17) pralaimėjo Venesuelos krepšininkams.

Ispanai įveikė afrikiečius

Pirmąsias kontrolines rungtynes žaidė Europos čempionai ispanai – su jais lietuviai susikaus liepos 18-ąją Kauno "Žalgirio" arenoje.

Ispanijos komanda Burgose 85:61 (22:13, 21:13, 21:23, 21:12) įveikė Angolos krepšininkus, tačiau traumą patyrė įžaidėjas Ricky Rubio.

Nugalėtojams Nikola Mirotičius pelnė 19 taškų, Alexas Abrinesas – 16, Felipe Reyesas – 13. Blykstelėjo ir jaunasis Guillermas Hernangomezas (ūgis 208 cm) – 8 taškai bei 3 rezultatyvūs perdavimai. Įžaidėjas Jose Calderonas surinko 6 taškus ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų. Veteranas Rudy Fernandezas prametė visus keturis tritaškius.

Afrikiečių gretose pasižymėjo Hermenegildo Santosas ir Valdelicio Joaquimas – surinko po 11 taškų.

Kandidatai į pagrindinę ispanų ekipos sudėtį Marcas ir Paulas Gasoliai, Sergio Llullas ir Sergio Rodriguezas šį kartą nerungtyniavo.

"Dvi dienas pailsėsime, po to pasitreniruosime ir sekmadienį vyksime į Lietuvą. Ten mūsų laukia labai rimtas išbandymas", – kalbėjo Ispanijos rinktinės vyriausiasis treneris Sergio Scariolo.

C.Delfino vėl rikiuotėje

Argentinos komandos, būsimosios Lietuvos krepšininkų varžovės Rio de Žaneiro olimpiadoje, strategas Sergio Hernandezas pasirinko 14 žaidėjų, kurie toliau rengsis žaidynėms.

Tarp jų yra ir 33-ejų Carlosas Delfino, ilgokai gydęsis traumas. Anksčiau jis nebuvo įtrauktas į preliminarų kandidatų sąrašą. "Nežaidžiau trejus metus, tačiau dabar jaučiuosi puikiai, dirbu visa jėga. Manau, mano sportinė forma sparčiai gerėja", – sakė C.Delfino.

Jėgas olimpiadai kaupia ir kiti Argentinos krepšinio veteranai – 38-erių Emanuelis Ginobilis, 36-erių Luisas Scola ir jo bendraamžis Andresas Nocionis.

Į kovinę sudėtį pretenduoja ir mūsų šalies krepšinio aistruoliams gerai pažįstamas Nicolas Laprovittola.

Liepos 18-ąją ir 20-ąją argentiniečiai per kontrolines dvikovas išmėgins jėgas su Nigerijos rinktine, 22 d. Las Vegase – su JAV ekipa, o 26-ąją bei 27-ąją Buenos Airių priemiestyje Vila Martelyje – atitinkamai su Australijos ir Lietuvos komandomis.

Statistika

Lietuva–Nyderlandai 84:61 (24:19, 18:6, 24:22, 18:14). Alytaus sporto ir rekreacijos centro arena, 4 563 žiūrovai.

Lietuva: J.Valančiūnas 16 taškų (9 atkovoti kamuoliai), P.Jankūnas 10 (iš jų 2/2 tritaškių), D.Sabonis (0/4 tritaškių, 12 atkovotų kamuolių), M.Girdžiūnas ir M.Grigonis (2/3 tritaškių, 6 atkovoti kamuoliai) po 8, D.Gailius, R.Javtokas ir V.Kariniauskas (5 rezultatyvūs perdavimai) po 7, J.Mačiulis 6, M.Kalnietis (4 rezultatyvūs perdavimai) ir A.Milaknis po 3, E.Ulanovas 1.

Nyderlandai: J.Kokas 14 taškų (5 atkovoti kamuoliai), J.Vornas 12, W.De Jongas (4 klaidos) ir W.Brandwijkas po 9, S.Mladenovičius, B.Albertsas ir S.De Randamie po 4, M.Van Der Marsas 3, D.Horstas 2.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 30/37 (54 proc.) ir 22/47 (47 proc.), tritaškių – 10/27 (37) ir 3/15 (20), baudų metimų – 14/20 (70) ir 8/11 (73). Atkovota kamuolių – 46 ir 31, perimta – 10 ir 11. Rezultatyvūs perdavimai – 20 ir 10. Blokuota metimų – 1 ir 6. Klaidos – po 18.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių