Dukros ir vietos dvyliktuke sulaukęs E. Bendžius: tai – kosmosas

Kvietimas į Lietuvos rinktinės stovyklą, pirmagimė ir patekimas į galutinį dvyliktuką. Pastarosios penkios savaitės Eimantui Bendžiui buvo labiausiai pašėlusios gyvenime.

Paskutinę minutę papildęs Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašą, E. Bendžius net negalvojo, kas būtų, jeigu patektų į galutinį dvyliktuką. Juo labiau jis negalėjo įsivaizduoti, kad šis pasiekimas sutaps su kitu, ne ką mažesniu įvykiu.

E. Bendžius sekmadienį tapo tėčiu – jo žmona pagimdė pirmagimę Tėją. Po dviejų dienų, pasibaigus antradienio Lietuvos rinktinės treniruotei, E. Bendžius iš trenerio Dainiaus Adomaičio sužinojo, kad jis nepateko tarp dviejų paskutinių rinktinę palikusių krepšininkų.

„Tai kažkas nerealaus, viskas per dvi dienas. Kosmosas…“ – savo emocijas tinklalapiui „BasketNews.lt“ apibūdino E. Bendžius.

Ramus klaipėdietis nešokinėjo iš džiaugsmo, jo veido nepuošė šypsena nuo ausies iki ausies, bet viduje jis tikrai džiaugėsi. Dar prieš gerą mėnesį jis net negalvojo, kad apskritai sportuos su rinktinės kandidatais.

Liepos 16 dieną E. Bendžius sulaukė trenerio D. Adomaičio skambučio, kviečiančio prisijungti prie rinktinės treniruočių stovyklos, kuri startavo liepos 20-ąją.

„Niekada negali žinoti, kas gali būti“, – tada tarsi pranašiškai Bendžių įspėjo D. Adomaitis.

Turėjęs vos 4 dienas suvirškinti tokias naujienas, E. Bendžius atvyko į rinktinę suprasdamas, kad jis visapusiškai nepakeis Domanto Sabonio, į kurio vietą buvo pakviestas, kai paaiškėjo, kad pastarojo naujoji komanda, Indianos „Pacers“, rekomendavo nevykti į rinktinę.

E. Bendžius atvyko į Palangą nieko per daug nesitikėdamas, o po mėnesio gali džiaugtis didžiausiu karjeros pasiekimu.

„Supratau, kad nebus Domanto, ir važiuoju padėti komandai kuo geriau pasiruošti. Net negalvojau, pateksiu ar ne. Važiavau tiesiog padėti komandai ir gavosi kaip gavosi“, – šyptelėjo 207 cm ūgio krepšininkas.

Jis pirmą kartą buvo pakviestas į nacionalinės komandos stovyklą, tačiau susidūrimas su rinktinės žaidėjais jam nebuvo naujiena. Ispanijoje jam teko rungtyniauti prieš toje pat pozicijoje žaidžiančius Mindaugą Kuzminską ir Joną Mačiulį.

„Prieš daug ką anksčiau esu žaidęs, bet vis tiek esame pasikeitę, subrendę, matosi, ko man trūksta“, – aiškino E. Bendžius.

Ko labiausiai trūksta?

„Visko. Visko po truputį“, – savęs į padanges nekėlė 27 metų krepšininkas.

Į Europos čempionatą E. Bendžius vyksta kaip debiutantas ir vienas paskutinių žaidėjų ant suolo. Tačiau pastarosios kelios savaitės jį išmokė, kad nereikia iš anksto daryti jokių išvadų.

„Niekada negali nieko žinoti. Tu planuoji, o iš viršaus kažkas juokiasi“, – apibendrino aukštaūgis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių