Dėl nesibaigiančių traumų 31-erių metų M. Pocius baigia karjerą

  • Teksto dydis:

31-erių metų 196 cm ūgio atakuojantis gynėjas Martynas Pocius netikėtai anksti baigia krepšininko karjerą. Atletas nebegalėjo ir toliau rungtyniauti dėl nesibaigiančių traumų.

„Viskas, metas juos pakabinti. Laikas galop paklausyti savo kūno. Daugiau jokių nuskausminamųjų, jokių operacijų, jokių sunkumų ryte pakilti iš lovos.

Visada sakiau, kad kai linksmybės baigiasi, tuomet aistros nebelieka. Laikas eiti.

Myliu krepšinį ir man labai patiko jį žaisti. Neįtikėtina, kiek krepšinis man davė, į kiek vietų buvo nuvedęs, kiek užmezgė puikių draugysčių. Esu labai dėl to dėkingas.

Tikiu, kad visos pabaigos yra naujos pradžios, tad laukiu, kas bus toliau“, – savo feisbuko paskyroje rašė pats Pocius.

Per savo karjerą Pocius iškentė septynias operacijas, o kiekviena iš jų kažką iš krepšininko atimdavo. „Septynios operacijos davė savo. Nors ir atsigauni, nebesi toks pats. Taip greitai nebepabėgi, taip aukštai nebepašoki, nebesi toks judrus. Labai gaila, bet sveikatą aš jau susigadinau“, – tinklalapiui „24sek.lt“ teigė krepšininkas.

Šį sezoną krepšininkas žaidė Mursijos UCAM klube, o paskutinius tris mėnesius tai darė nepaisant įplyšusių kelio girnelės raiščių.

Paskutinį savo sezoną Pocius Ispanijos lygoje vidutiniškai per 14 minučių pelnydavo po 4,7 taško, atkovodavo po 1,7 kamuolio ir atlikdavo po 0,8 rezultatyvaus perdavimo.

2009 metais Pocius baigė Djuko universitetą ir Kauno „Žalgiryje“ pradėjo savo profesionalaus krepšininko karjerą, kuri truko aštuonerius metus.

„Žalgiryje“ gynėjas žaidė iki 2011 metų, kuomet dviem sezonams persikėlė į Madrido „Real“ bei tapo Ispanijos lygos ir Ispanijos Karaliaus taurės čempionu.

2013 metais krepšininkas grįžo į „Žalgirį“ ir čia praleido vieną sezoną. Tuomet jo karjera pakrypo į Turkijos lygos Stambulo „Galatasaray“ klubą, kuriame jis taip pat žaidė vienerius metus.

2015 metais Pocius trečiąjį kartą papildė „Žalgirio“ komandą, o šį sezoną persikėlė į Mursijos UCAM klubą, kuriame ir baigė karjerą.

Pasirodžius informacijai apie Pociaus karjeros pabaigą, jam padėkojo ir „Žalgiris“, kuriame jis praleido ketverius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tipiska

Tipiska portretas
Tipiska situacija, labai gaila, kad reikia paaukoti sveikata ir gyvenimo kokybe del darbo, kad suprastum, kad tai nieko nereiskia. Sekmes sitam zmogui, tikekimes tolesnis kelias bus prasmingas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių