D. Wade'as prisiminė A. Sabonį: jis galėtų žaisti šiuolaikinėje NBA

Užsieniečių įtaka, kuri daroma NBA lygai, kiekvienais metais auga vis labiau, o diskutuodamas apie tai legendinis Majamio „Heat“ žaidėjas Dwyane'as Wade'as prisiminė ir pėdsaką už Atlanto palikusį lietuvį.

D. Wade'as prisiminė geriausiu visų laikų Lietuvos žaidėju tituluojamą Arvydą Sabonį, kurį įvardijo kaip vieną iš grupės praeities žaidėjų, kuriems būtų nesunku prisitaikyti ir prie šiuolaikinio krepšinio.

„NBA stilius tikrai keičiasi ir jau dabar yra kitoks nei buvo praeityje. Bet ir tada buvo vaikinų, kurie jau tuo metu buvo lyg dabartinio stiliaus žaidėjai. Pažvelkite į Arvydą Sabonį, pažvelkite į Vlade Divacą. Abu jie galėtų žaisti šiandieninėje NBA. Jie pradėjo tą bangą, ant kurios dabar yra lyga, todėl talento lygis – labai aukštas“, – sakė D. Wade'as.

Pastarąjį dešimtmetį populiarėja universalus krepšinis, o pataikyti iš toliau galintys ir mobilūs centrai yra itin paklausūs. 221 cm ūgio A. Sabonis pasižymėjo tiek geru tritaškių pataikymu, tiek puikiu aikštelės matymu.

Pastebima, kad 1980-1981 metų sezone, kai D. Wade'as dar net nebuvo gimęs, užsieniečių NBA lygoje buvo viso labo 1,7 proc., kai po 17 metų skaičius išaugo iki 7,6 proc. Dar po septynerių metų ne JAV gimusių vaikinų procentas ūgtelėjo iki 22,1 proc.

Daug dabartinių ryškių NBA žvaigždžių yra ne amerikiečiai – Joelis Embiidas (Kamerūnas), Kristaps Porzingis (Latvija), Giannis Antetokounmpo (Graikija) ar Benas Simmonsas (Australija). Pirmasis šių metų NBA naujokų biržos šaukimas Deandre Aytonas yra kilęs iš Bahamų, o trečias šauktas Luka Dončičius – slovėnas.


Šiame straipsnyje: dwyane wadeArvydas SabonisNBA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių