D. Wade'as palieka Čikagą, bet laisvu žaidėju bus neilgai

  • Teksto dydis:

Viena ryškiausių pastarojo dešimtmečio NBA žvaigždžių Dwyane'as Wade'as ir „Chicago Bulls“ klubas sutarė nutraukti sutartį. Jau svarstoma, kur šis atakuojantis gynėjas galėtų nutūpti.

Anot naujienų agentūros AP šaltinių, D.Wade'as svarsto kelis variantus.

Vienas jų – sugrįžti į „Miami Heat“ klubą, kuriam atstovavo didžiąją karjeros dalį.

Arba atnaujinti draugystę su ilgamečiu bičiuliu LeBronu Jamesu, kuris dabar rungtyniauja „Cleveland Cavaliers“.

Neatmetami ir kiti variantai. „San Antonio Spurs“ irgi galėtų būti nauja D.Wade'o stotelė, taip pat ir „Oklahoma City Thunder“, kuri per vasarą pridėjo dvi žvaigždes: Paulą George'ą ir Carmelo Anthony.

D.Wade'as norėtų naują ekipą susirasti greitai.

Šią naktį ir dalį kitos dienos aš pasikalbėsiu su komandomis ar žaidėjais, kurie yra mano sąraše, ir kažkur keliausiu

„Šią naktį ir dalį kitos dienos aš pasikalbėsiu su komandomis ar žaidėjais, kurie yra mano sąraše, ir kažkur keliausiu, – naujienų agentūrai AP sakė D.Wade'as. – Mano sprendimą lems tik krepšinis. Aš sugalvosiu, kas geriausiai tinka man šiuo karjeros metu. Svarbu ir tai, ką pats pajausiu galintis atiduoti komandai, ko jai reikėtų iš manęs.“

Ką D.Wade'as gali pasiūlyti? Net ir būdamas 35 metų jis vis dar yra geras taškų rinkėjas, taip pat tris kartus NBA čempionas ir pripažintas nugalėtojas.

D.Wade'as rinko po 18,3 taško per rungtynes Čikagos klubui praėjusį sezoną, kurį sujaukė trauma. Iš viso per 14 sezonų NBA jis pelnė po 23,3 taško, net dvylika kartų pateko į atkrintamąsias varžybas, o 2006 metais buvo pripažintas finalo serijos naudingiausiu žaidėju.

Pernai jis nukeliavo iš Majamio į Čikagą su didelėmis ambicijomis – tai jo gimtasis miestas, o komanda galėjo būti iš tiesų pajėgi su juo, Jimmy Butleriu ir Rajonu Rondo priešakyje. Bet sezonas nepavyko, J.Butleris buvo išmainytas į „Minnesota Timberwolves“, R.Rondo tapo „New Orleans Pelicans“ žaidėju, o Čikagos klubas nusprendė pradėti lipdyti sudėtį iš naujo.

Mes einame skirtingomis kryptimis

Ateinantį sezoną „Bulls“ veikiausiai nepateks į atkrintamąsias kovas, o D.Wade'ui tai netinka. „Mes einame skirtingomis kryptimis,“ – sakė D.Wade'as.

Jei jam rūpėtų pinigai, Majamio klubas galėtų pasiūlyti 4,3 mln. dolerių – tiek turi laisvų pinigų „Heat“ šiuo metu. Klivlando ir Oklahomos Sičio komandos galėtų pateikti maždaug perpus mažiau.

Bet šioje padėtyje ne pinigai bus svarbiausi D.Wade'ui. L.Jamesas ir trys Rytų konferencijos geriausios komandos titulai pastaraisiais metais – tai du faktai, kurie labiau vilios patyrusį gynėją.


Šiame straipsnyje: dwyane wadeNBAChicago Bulls

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių