D. Songaila: aukštaūgių darbu treniruočių metu esu patenkintas

  • Teksto dydis:

Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje egzaminuos dar vieną Stambulo klubą. Trečiadienį „Žalgirio“ arenoje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai susitiks su buvusio žalgiriečio Justino Dentmono vedama „Galatasaray“ ekipa.

Prieš ketvirtąją šio sezono Eurolygos dvikovą Kaune mintimis apie „Žalgirio“ žaidimą bei „Galatasaray“ klubą su „Žalgiris TV“ laidų rubrika #DėmesysEurolygai pasidalino įžaidėjas Lukas Lekavičius ir treneris Darius Songaila.

„Darbu, kurį aukštaūgiai atlieka treniruočių metu, esu labai patenkintas, – kalbėjo su „Žalgirio“ priekine linija dirbantis D. Songaila. – Gal tai ne visiškai atsispindi rungtynių metu ir žiūrovams gali kilti klausimas, kodėl taip yra. Visgi sezonas dar tik prasidėjo, praėjo šešerios rungtynės. Žinoma, turėjome ir svarbių dvikovų, bet susižaidimas ateis ir turėtume sulaukti daugiau produktyvumo iš naujų komandos žaidėjų. Žaidėjai, kurie buvo komandoje ir  praėjusiame sezone, kaip Brockas Motumas ar Paulius Jankūnas, rodo stabilius ir progresuojančius rezultatus. Esame tuo patenkinti.“

Kalbėdamas apie dar neišnaudotus „Žalgirio“ rezervus Songaila kalbėjo ir apie brazilą Augusto Limą. Nors sezono pradžioje krepšininko statistika Eurolygoje buvo kukli, praėjusios savaitės rungtynėse Barselonoje A. Lima sužaidė solidžiausią susitikimą turnyre. Vidurio puolėjas pelnė 7 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir atliko net 6 rezultatyvius perdavimus.

„Šiek tiek koregavome darbą ir pradėjome dirbti daugiau individualiai su A. Lima. Daugiau skiriame dėmesio jo žaidimo repertuarui, energijai ir kitiems aspektams. Aišku, tai pasirodė tik praėjusiose rungtynėse, manau, kad tai nebus paskutinės geros A. Limos rungtynės. Tikimės tokių žaidėjo pasirodymų ir ateityje“, – aukštaūgio galimybes vertino treneris.

Tuo tarpu žalgirietį L. Lekavičių galima drąsiai pavadinti vienu iš didžiausią pažangą po praėjusio sezono padariusių krepšininkų. Įžaidėjas Eurolygoje renka po 8,7 taško, atsikovoja po 2,8 kamuolio ir atlieka po 3 rezultatyvius perdavimus.

Kalbėdamas apie savo pasirodymą, Lukas išskyrė, jog šiame sezone sulaukia gerokai didesnio vyriausiojo trenerio pasitikėjimo.

„Gaunu trenerio Š. Jasikevičiaus pasitikėjimą, gaunu žaidybinio laiko. Manau, atrodau neblogai – įnešu energijos, pakilęs nuo atsarginių žaidėjų suolo, ko iš manęs ir prašo treneris. Manau, visas užduotis įvykdau kol kas sezono pradžią asmeniškai gerai, bet mums trūksta pergalių“, – teigė L. Lekavičius.

Abu #DėmesysEurolygos laidoje kalbėję žalgiriečiai pasidalino mintimis ir apie būsimą varžovą – Stambulo „Galtasaray“ klubą. D. Songailos teigimu, Turkijos ekipa turi daug pajėgių krepšininkų, tačiau kol kas nerodo sėkmingo komandinio žaidimo.

„Galatasaray“ turi nemažai individualiai stiprių ir aukšto meistriškumo žaidėjų, kurie yra žaidę ir NBA. Galbūt kaip ir mes Turkijos ekipa dar nedemonstruoja gero susižaidimo, kas kelia nerimą, nes ir varžovams artėja diena, kai jų žaidimas darosi vis geresnis“, – varžovus vertino treneris.

L. Lekavičius savo ruožtu išskyrė turkų ekipos galimybes pataikyti iš toli.

„Bus tikrai labai svarbios rungtynės. „Galatasaray“ turi savo lyderius, visų pirma, Dentmoną. Negalime leisti jam išmesti tritaškių. Tritaškių jis meta daug ir juos pataiko. Apskritai, turkai gerai meta tritaškius, tai metikų komanda. Turėsime neleisti varžovams lengvai išmesti metimų“, – kalbėjo L. Lekavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių