D. Sabonio vedami Lietuvos 20-mečiai įveikė latvius

Lietuvos dvidešimtmečių vaikinų krepšinio rinktinė sekmadienį Vilniuje žaidė kontrolinį mačą su bendraamžiais iš Latvijos ir laimėjo 63:50 (19:22, 20:8, 13:8, 11:12). Lietuvius į nelengvą pergalę vedė dvigubą dublį surinkęs Domantas Sabonis.

"Iš pradžių truputį dar miegojome. Reikėjo užsivedimo visai komandai. Po pirmojo kėlinio viskas gerai pradėjo sektis. Matosi, kad praėjo kelios savaitės drauge, žaidimas gerėja, visi vienas kitą geriau pažįsta", - sakė po pergalės D.Sabonis, kuris pelnė 19 taškų ir atkovojo 13 kamuolių.

Pasak pranešimo, Lietuvos U-20 rinktinė, kuri rengiasi Europos čempionatui, tarsi apsnūdusi pradėjo rungtynes, kai latviai agresyviai gynėsi ir taikliai atakavo iš įvairių padėčių. Tačiau vėliau Tomo Masiulio auklėtiniai pakeitė gynybą, rungtynių rezultatyvumas sumažėjo, o lietuvių persvara augo.

"Rungtynės buvo įtemptos. Pirmą kėlinį tikrai blogai žaidėme. Latviai nelabai turi didelių žaidėjų, žaidžia latvišką krepšinį, meta iš toli. Pakeitėme gynybos sistemą, tada pavyko įgyti persvarą", - sakė po rungtynių T. Masiulis.

Jau kitą savaitę U-20 vaikinai išvyksta į tarptautinį turnyrą Turkijoje. Ten, pasak trenerio, bus kreipiama daugiau dėmesio į žaidimo kokybę.

"Kol kas daugiausia galvos skausmo kelia įžaidėjo pozicija, kadangi po krepšiu tikrai turime jėgos, ir atakuojantys žaidėjai neblogai atrodo. Dabar bandome skirtingus krepšininkus įžaidėjo pozicijoje. Manau, viskas bus gerai", - sakė T. Masiulis.

Birželio 24-28 dienomis dvidešimtmečių turnyre Turkijoje lietuviai žais su pajėgiomis Prancūzijos, Vokietijos, Graikijos, Rusijos, Serbijos, Ukrainos ir Turkijos rinktinėmis.

Liepos 3 dieną Lietuvos U-20 rinktinė Kėdainiuose dar kartą sužais su bendraamžiais iš Latvijos. Tai bus savotiškos palydėtuvės į Europos čempionatą, kuris liepos 7-19 vienomis vyks Italijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių