D. Sabonio prisistatymas: rungtyniauti „Pacers“ ekipoje man yra puiki galimybė

Domantas Sabonis prisistatė savo naujiems sirgaliams. Lietuvis su kitais komandos draugais dalyvavo žiniasklaidai skirtame renginyje bei noriai atsakinėjo į žurnalistų klausimus.

Individualiai sportavusį ir antrojo sezono Oklahomoje belaukusį 21-erių metų puolėją liepos 1-ąją pasiekė netikėta žinia – jis ir Victoras Oladipo mainais už Paulą George'ą keliauja į Indianą.

„Tikrai nesitikėjau to. Buvau nustebęs ir šokiruotas, – pasakojo D. Sabonis. – Tuo metu buvau Orlande ir ruošiausi vasaros lygai. Išgirdęs naujienas nežinojau, ką galvoti. Yra kaip yra, dabar aš esu laimingas galėdamas ruoštis naujam sezonui su „Pacers“. Manau, jog man tai yra puiki galimybė.“

Žurnalistai paprašė apibūdinti savo žaidimą bei prisistatyti sirgaliams, kurie jo dar nepažįsta.

„Esu universalus aukštaūgis, – sakė D. Sabonis. – Galiu žaisti tiek arčiau krepšio, tiek pataikyti iš toli. Kalbėjau su treneriu, jis nori mane matyti centro pozicijoje, o tai man patinka. Vasarą daug tobulinau žaidimą du prieš du. Manau, kad artėjantį sezoną mane pamatysite kitokį, nei pernai.

Asmeniškai pats noriu ir toliau turėti galimybes atakuoti iš toli. Noriu grumtis su varžovais ir po krepšiu, rinkti kamuolius, būti agresyvus ir tvirtas.“

Atvykęs į Indianą lietuvis rado Mylesą Turnerį, aukštaūgį su kuriuo siejamos didžiausios klubo viltys. „Treniruočių metu stengiamės būti vienoje komandoje ir pažiūrėti, ką galime kartu nuveikti aikštelėje“, – sakė D. Sabas.

Domantas neprasprūdo nesulaukęs klausimo ir apie savo tėvą. Žurnalistai jį įvardino kaip savo laiku vieną geriausių krepšininkų pasaulyje, bei pasiteiravo, ar jis nestūmė vaikų būti krepšininkais.

„Tėtis niekada manęs nevertė žaisti krepšinio. Turiu du vyresnius brolius bei jaunesnę seserį ir jis visiems mums leido rinktis, ką norime daryti gyvenime. Jis po rungtynių ar treniruočių duoda vieną kitą patarimą, o jie man yra naudingi“, – sakė „Pacers“ naujokas.

Naujoje komandoje lietuvis vilkės 11-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

Debiutiniame sezone NBA lygoje D. Sabonis vidutiniškai žaidė po 20 minučių, pelnydavo 5,9 taško bei atkovodavo 3,6 kamuolio.

Naujasis NBA sezonas startuos spalio 17-ąją.


Šiame straipsnyje: Domantas SabonisNBAPacers

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių