D. Sabonio debiutas NBA atkrintamosiose rungtynėse stipriai apkarto

  • Teksto dydis:

Domanto Sabonio pirmasis blynas NBA aktrintamosiose – stipriai pridegė. „Oklahoma City Thunder“ ekipa beviltiškai 87:118 (29:27, 25:32, 20:30, 13:29) svečiuose krito prieš „Houston Rockets“ ir serijoje iki keturių pergalių atsilieka 0:1.

Kaip ir buvo tikėtasi, prasidėjus atkrintamosioms lietuvio laikas, praleistas aikštėje, stipriai susitraukė. Pirmą kartą į aikštę Billy Donovanas jaunąjį Sabonį išleido tik ketvirtojo kėlinio pabaigoje. Likus žaisti kiek mažiau nei 4 minutes „Thunder“ beviltiškai atsilikinėjo 32 taškais.

Per likusį laiką D.Sabonis spėjo pelnyti 4 taškus (0/1 dvitaškių, 0/1 tritaškių, 4/4 baudų), atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį bei kartą pažeidė taisykles.

Šeimininkams puikiai pavyko išspręsti reguliariajame sezone tiesiog šėlusio Russello Westbruko klausimą ir tai tapo svarbiausiu raktu į pergalę. Gynėjas šį kartą svaidė pro šalį ir nors dvikovą baigė su 22 taškais ir 11 atkovotų kamuolių, prarado net devynias klaidas bei pataikė tik 6 metimus iš 23 mėginimų.

Principinėje dvikovoje akis į akį kur kas geriau sekėsi „Rockets“ žvaigždei Jamesui Hardenui. Teksaso komandos vedlys surinko 37 taškus, atkovojo septynis kamuolius ir atliko devynis rezultatyvius perdavimus.

Lūžis rungtynėse įvyko trečiajame kėlinyje, nors iki didžiosios pertraukos pirmaujanti komanda keitėsi net 14 kartų ir apie „Thunder“ sutriuškinimą niekas net nesvajojo.

Tačiau prasidėjus antrai rungtynių pusei, J.Hardenas ir Patrickas Beverley inicijavo spurtą, „Rockets“ susikūrė dviženklę persvarą ir lemtingai pabėgo.

Kitos rungtynės taip pat Hiustone vyks trečiadienį.

„Rockets“: Jamesas Hardenas 37 (9 rez. perd.), Patrickas Beverley 21 (10 atk. kam.), Nene 15, Clintas Capela 14, Louisas Williamsas 11, Ericas Gordonas 8.

„Thunder“: Russellas Westbrookas 22 (11 atk. kam.), Andre Robersonas 18, Jerami Grantas 10, Enesas Kanteris 8.


Šiame straipsnyje: Domantas SabonisNBAkrepšinis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių