D. Motiejūnas prie rinktinės prisijungs tik pirmojo mačo išvakarėse

Į Europos čempionatą išvykstanti Lietuvos rinktinė jau pradėjo analizuoti Gruzijos žaidimą. Komandos, kuri pirmoji stos skersai kelio lietuviams Senojo žemyno pirmenybėse.

Tiesa, pilnos analizės Dainius Adomaitis kol kas to daryti negali, kadangi savo gretose jis neturi visų auklėtinių. Donatas Motiejūnas prieš pat čempionatą išvyko į JAV, kur lanko vaikelio besilaukiančią draugę, o prie komandos prisijungs tik rungtynių išvakarėse – rugpjūčio 30-ąją vakarinėje treniruotėje.

„Truputį jau palietėme kai kuriuos gruzinų momentus, tačiau situaciją šiek tiek apsunkina, kad su mumis nėra Donato. Jam prisijungus, viską užbaigsime sklandžiai“, – oro uoste pasakojo D. Adomaitis.

Pirmasis egzaminas Europos čempionate veikiausiai nebus tarsi lengvas pasivaikščiojimas. Priešakyje lauks Gruzijos komanda, kurie ne tik Klaipėdoje pasirengimo pradžioje nugalėjo lietuvius, bet praėjusią savaitę patiesė tokias komandas kaip Graikija bei Serbija. 

„Tai – labai solidi komanda su daug patyrusių žaidėjų, kurie ilgai žaidžia kartu. Gynyboje padarius klaidą, jie iškart tave baudžia. Tai – patyrusi ir gera komanda“, – apie gruzinus kalbėjo D. Adomaitis.

 

 

Gruzija į čempionatą vyksta po solidaus pasirengimo etapo, mat per devynerias draugiškas rungtynes Zouroso kariauna patyrė tik dvi nesėkmes, nusileisdami austrams ir italams.

Tuo metu lietuviai per tiek pat susitikimų gavo 5 niuksus. Nors mūsiškių pergalių ir pralaimėjimų santykis atrodo kukliau, D. Adomaitis to nė kiek nesureikšmina.

„Pasirengimo laikotarpis yra pasirengimo. Čempionate viskas prasideda nuo nulio. Niekas neskaičiuoja, kiek pergalių buvo pasirengime. Visi stoja prie starto linijos su nuliu pergalių. Viskas prasideda“, – sakė specialistas.

Lietuvos rinktinė į Izraelį kyla su trimis rinktinės debiutantais – Eimantu Bendžiumi, Edgaru Ulanovu ir Artūru Gudaičiu. Pastarasis pripažino, kad pirmasis čempionatas su rinktine jam prilygsta svajonės išsipildymui.

„Jaudulio nėra, bet tas džiaugsmas yra, nes kiekvieno svajonė žaisti Lietuvos rinktinėje. Džiaugiuosi ir esu laimingas“, – sakė A. Gudaitis.

Lietuviai kovas Europos čempionate pradės rugpjūčio 31-ąją, kai pirmoje akistatoje susikaus su Gruzija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ttt

ttt portretas
tai didziausias lopas po ilgausko rinktineje,kaip zaidejas,o treneris isleides ginekologa i kruiza taps trumpiausiai dirbusiu su rinktine

r

r portretas
Su tokiu žaidimu kokį rodė draugiškose šitas turistas rinktinei nebūtinas, geriau būtų vietoj jo Kairį paėmę.

d

d portretas
Molio galva, nei pats žaidžia, nei kitam leidžia.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių