P. Motiejūnas apie siūlymą keisti Eurolygos tvarkaraštį: tai visiškai nerealu

Eurolygos pasiūlymu pasipiktinę Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) vadovai netruko atsakyti kitai konfliktuojančiai pusei, tačiau tuo pačiu ir pateikė situaciją išspręsti galinčią išeitį – atlikti korekcijas 2017-2018 metų Eurolygos sezono kalendoriuje.

Šią idėją suskubo palaikyti ir elitinių krepšinio šalių atstovai. FIBA pusėn stoję Ispanijos, Graikijos, Italijos, Turkijos, Rusijos ir Vokietijos krepšinio prezidentai pasirašė bendrą pareiškimą, kuriuo reikalauja perkelti su atrankos į pasaulio čempionatą dvikovomis besikertančias Eurolygos rungtynes.

Nors tokios korekcijos teoriškai leistų rinktinėms tikėtis Eurolygoje rungtyniaujančių žaidėjų pagalbos, tačiau, pasak Kauno „Žalgirio“ direktoriaus Pauliaus Motiejūno, priklausančio Eurolygos patariamajai tarybai, tokia įvykių eiga yra nereali.

„Suplanuotas tvarkaraštis, rezervuotos visos arenos, užsakyti skrydžių bilietai, parduoti bilietai ir abonementai. Kaip galima įsivaizduoti apie pakeitimus, kai iki Eurolygos sezono liko nepilnas mėnesis, o iki atrankos – du mėnesiai.

Net neįsivaizduoju, kas turėtų atsitikti, jog tai būtų realu. Tvarkaraštis yra dėliojamas nuo sausio mėnesio. Pasakyti, jog galima pakeisti, yra labai paprasta, o kur ir kaip padėti.. Savaitę anksčiau pradėti sezoną. Kaip pradėti sezoną anksčiau, jeigu ką tik baigėsi Europos čempionatas ir mes pradėjome dieną prieš. Tai reikėjo čempionato metu pradėti sezoną? Nesąmoningi tie visi pasiūlymai. Nėra ką kalbėti“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ situaciją komentavo Motiejūnas.

FIBA penktadienį atskleidus daugiau konflikto detalių paaiškėjo, jog naujoji varžybų sistema ir jos vykdymas buvo aptartas dar 2014 metais, o pakeitimų joje tikėtis yra nerealu iki 2021-ųjų, kuomet baigsis priimtas kalendorius. Panašu, jog ir konflikte tarp abiejų pusių pabaigos kol kas nematyti.

„Nematau šansų, – paklaustas apie galimą Eurolygos nusileidimą FIBA, tinklalapiui „BasketNews.lt“ pabrėžė „Žalgirio“ vadovas. – Tos derybos ir kaip toliau elgiasi FIBA, yra absurdas. Nematau šansų, kad būtų galima nusileisti, ir kol kas nematau, kodėl būtų galima ir reikėtų nusileisti.

Yra pagrindiniai klausimai, apie kuriuos reikėtų kalbėti, bet niekas apie juos nekalba: apie žaidėjų draudimą, apie kompensaciją, kad jie išvažiuoja… Ar matėte nors vieną apie tai parašytą straipsnį?“

FIBA toliau griežtai besilaikant savosios pozicijos ir atmetus Eurolygos idėją, tolimesnė pastarosios organizacijos pozicija lieka neaiški, kaip ir reakcija į prieštaraujančios pusės atsaką. Eurolygos vadovybė posėdžiauti artimiausiu metu taip pat neketina.

„Kol kas nebuvo (planų). Šiandien matysime ir žiūrėsime, gal pasikeis. Bet šiaip planuota nebuvo“, – apie priešsezoninį lygos susirinkimą sakė Motiejūnas.

Lietuvos rinktinė pasiruošimą pasaulio čempionato atrankai pradės lapkričio viduryje. Pirmosios rungtynės yra numatytos lapkričio 23-ąją išvykoje su Kosovo krepšininkais, o 26-ąją – namuose su Lenkijos atstovais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių