D. Maskoliūnas: buvo streso, bet tam nebuvo laiko

Kauno „Žalgirio“ trenerio asistentas Darius Maskoliūnas antradienį susidūrė su ekstremalia situacija – komandai dėl dviejų techninių pražangų netekus pagrindinio stratego Šarūno Jasikevičiaus, šis 46-erių metų specialistas 9 minutes ir 40 sekundžių vadovavo rungtynėse su Maskvos CSKA.

Nors D. Maskoliūnas nuo 2007 metų kiekvieną sezoną buvo klubų ar Lietuvos rinktinės trenerio asistentu, tokia situacija, kuomet jis turi rungtynių įkarštyje perimti komandos vairą, jam pasitaikė pirmąjį kartą.

„Taip, dar niekada nebuvau susidūręs su tokiu atveju savo karjeroje. Sunku pasakyti, kaip pats reagavau. Meluočiau, jeigu sakyčiau, kad ramiai perėmiau vadovavimą. Vis tiek, man tokia situacija buvo pirmąjį kartą, ji nėra kasdieninė. Faktas, kad buvo mini stresas, bet nebuvo laiko stresuoti“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ apie pasikeitimus rungtynių metu pasakojo D. Maskoliūnas.

Treneris komandos vairą perėmė sudėtingoje situacijoje – tuomet Nando De Colo baudos metimu už Š. Jasikevičiaus antrąją techninę pražangą „Žalgirio“ deficitą padidino iki 8 taškų – 57:65. Likus 3,5 min. kauniečiai dar turėjo 6 taškų deficitą (63:69), tačiau tuomet prasidėjo „Žalgirio“ spurtas.

Kevinas Pangosas ir Edgaras Ulanovas įmetė po dvitaškį, Artūras Milaknis smeigė tritaškį ir rezultatas jau buvo lygus 70:70. Netrukus K. Pangosas ir Paulius Jankūnas savo metimais persvėrė rezultatą, o pergalę įtvirtino A. Milaknio dvitaškis ir K. Pangoso taiklios baudos.

„Šioje atkarpoje žaidėme ta pačia sistema, kaip ir visą rungtynių laiką, ruošėme planą ir niekas nesikeitė, – pabrėžė D. Maskoliūnas. – Sudėtinga įvardinti kažką specialaus, ką padarėme. Sumažinome sudėtį, vienu metu žaidėme dviem mažiukais, žaidėjai pataikė tritaškius, kelis sunkius metimus, gerai apsigynėme.

Nieko tokio super specialaus nebuvo, paprasčiausiai vyrai sureagavo taip, kaip ir turi sureaguoti į trenerio išvarymą. Jie mobilizavosi dvigubai daugiau nei buvo iki tol. Dėl jų koncentracijos ir kovos mes neturime jokių priekaištų. Jie išėjo su dviguba energija į aikštę ir gavome tokį rezultatą.“

D. Maskoliūnas trenerio karjeroje skaičiuoja 11-ąjį sezoną, tačiau jis tik kiek mažiau nei trečdalį laiko dirbo vyriausiuoju treneriu. Visgi jis nesutiko, kad patiesta CSKA – vieną įspūdingiausių jo pergalių.

„Tikrai tai nebuvo vienos geriausių mano rungtynių, tai buvo tik 9 minutės mano trenerio karjeroje. Tų pergalių man vadovaujant jau buvo. Aišku, įveikti CSKA po tokios pralaimėjimų serijos buvo puiku, bet tai tik pergalė. Vyriausiasis treneris su štabu ruošia komandą, jis yra už viską atsakingiausias, jo yra sprendimai. Čia lygiai taip pat yra ir Š. Jasikevičiaus pergalė“, – kalbėjo trenerio asistentas.

D. Maskoliūnas nuo 2007 metų sausio iki 2009 metų pabaigos dirbo „Žalgirio“ trenerio asistentu. Tuomet keturis mėnesius jis užėmė vyriausiojo trenerio postą ir buvo atleistas.

2010-2011 metais treneris treniravo „Kauno“ komandą LKL pirmenybėse, tačiau jau spalį prisijungė prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerių štabo ir vėl tapo asistentu. Balandį jis pakilo iki vyriausiojo trenerio pareigų, bet kitą sezoną ir vėl užėmė asistento rolę. 2012-2013 metų sezoną „Lietuvos ryte“ jis pradėjo būdamas asistentu, o nuo spalio iki kovo vadovavo ekipai, kol galiausiai buvo atleistas.

Tuomet D. Maskoliūnas dvejus metus treniravo Lenkijos pirmenybių Sopoto „Trefl“ komandą, o pirmąjį sezoną šios šalies lygos bronzos medalį. Nuo 2015 metų sausio treneris nusprendė priimti Š. Jasikevičiaus kvietimą tapti jo asistentu „Žalgiryje“.

Be to, D. Maskoliūnas nuo 2013 iki 2016 metų Lietuvos rinktinėje buvo vienas iš Jono Kazlausko asistentų.

Rungtynių reportažas:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių